ACTUALITATE 17 mai 2017

Program de voluntariat la ISU Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 2285 vizualizări

Programul de voluntariat în cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență este în plină desfășurare. La ISU Covasna doar trei persoane au accesat până acum oportunitatea de a deveni „Salvator din pasiune”, dar programul este încă valabil și deschis tuturor persoanelor cu vârsta între 16 și 65 de ani care vor să afle pe pielea lor ce înseamnă meseria de pompier.

„Programul este valabil, noi îi așteptăm pe cei interesați, dar, din păcate, la noi în județ lumea nu se înghesuie. Există o lege a voluntariatului, cât și un program național, care stipulează exact condițiile în care se realizează acest program. Încheiem un contract de voluntariat cu persoana care vrea să facă acest lucru, iar apoi poate să vină la noi, să înceapă un program de pregătire pe partea de prim ajutor și ulterior și pe partea de situații de urgență”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj, care a mai precizat că nu există restricții referitoare la numărul de persoane care se pot înscrie în acest program.

Pe lângă condițiile legate de vârstă, persoanele care vor să participe în acest program trebuie să fie apte din punct de vedere medical, să nu fi fost condamnate pentru săvârşirea infracţiunilor cu intenţie, și să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență.

„Activitățile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viața comunității şi constau în participarea efectivă la acțiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situațiilor de urgență (incendii, inundații, dezastre naturale, epidemii etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noțiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar precum şi în cele de popularizare în rândul cetățenilor a măsurilor preventive”, arată regulamentul de organizare a activităților de voluntariat în cadrul ISU.

Teme articol: Covasna ISU voluntariat
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.