ACTUALITATE 22 decembrie 2009

Procurorul­ şef îşi pierde şi funcţia

de Covasna Media | 6025 vizualizări
Procurorul şef Kiss Alexandru, anchetat penal de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Braşov, are mari şanse ca după flagrantul de vineri seara să rămână fără poziţia sa de şef al secţiei de urmăriri penale 22dec2009-kissProcurorul şef Kiss Alexandru, anchetat penal de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Braşov, are mari şanse ca după flagrantul de vineri seara să rămână fără poziţia sa de şef al secţiei de urmăriri penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna. Potrivit procurorului Ion Ciucu, purtător de cuvânt al Parchetului, având în vedere situaţia aceasta, cel mai probabil

Procurorul şef Kiss Alexandru, anchetat penal de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Braşov, are mari şanse ca după flagrantul de vineri seara să rămână fără poziţia sa de şef al secţiei de urmăriri penale

22dec2009-kissProcurorul şef Kiss Alexandru, anchetat penal de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Braşov, are mari şanse ca după flagrantul de vineri seara să rămână fără poziţia sa de şef al secţiei de urmăriri penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna.

Potrivit procurorului Ion Ciucu, purtător de cuvânt al Parchetului, având în vedere situaţia aceasta, cel mai probabil că procurorul Kiss va fi eliberat din funcţie, pe baza unei propuneri înaintată către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Ciucu nu a oferit mai multe detalii întrucât se află în concediu, însă a spus că nu i­a venit să creadă când a aflat despre ce s­-a întâmplat şi nici nu a observat ceva care să-­i dea de gândit.

„Eu eram subordonatul lui, nu puteam să verific eu ce face el, el mă verifica pe mine”, a afirmat acesta. Kiss s­-a ocupat de mai multe dosare de luare de mită pe care le-­a şi trimis în instanţă anul acesta sau de­a lungul anilor.

Potrivit DNA Braşov, în sarcina procurorului şef Kiss Alexandru s­-a reţinut infracţiunea de luare de mită în formă continuată (două acte materiale).

Astfel, potrivit anchetatorilor, în zilele de 9 decembrie şi 15 decembrie, ca procuror şef al secţiei penale, Kiss a pretins unui denunţător suma de 4.000 de lei, în două tranşe, din care a primit la 15 decembrie jumătate, pentru ca în schimb să­-i restituie o serie de obiecte care reprezentau probe materiale într­-un dosar instrumentat de procuror şi în care denunţătorul fusese trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, inclusiv nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Denunţătorul era Szekely Karoly, cercetat în dosarul permiselor, şi care dorea să­-şi recupereze nişte săbii confiscate Sâmbătă dimineaţa la ora 1, Kiss a fost prins în flagrant delict, imediat după ce primise suma de 2.000 de lei, a doua tranşă din banii pretinşi.

În data de 19 decembrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia, ca urmare a acţiunii de prindere în flagrant delict.

„În conformitate cu prevederile art. 95 alin. 1 din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea acestuia, iar la data de 19 decembrie 2009, Curtea de Apel Braşov a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, arată DNA într­-un comunicat de presă.

Kiss Alexandru a făcut recurs la decizia Curţii de Apel de arestare preventivă pentru 30 de zile, recurs care se va judeca mâine la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ana Sidon

Sursa foto: brasov.adevarul.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
Szekely Karoly, 24 decembrie 2009
D-na "manuela ionescu" ! Szekely Karoly este numele meu chiar din 1975 ! Nu este nume fictiv (pseudonim). In comparatie cu foarte multi alti, care latra din spatele monitorului, folosind citeste integral
manuela ionescu, 24 decembrie 2009
Szekely Karoly e pseudonim,nu?
manuela ionescu, 24 decembrie 2009
Szekely Karoly e pseudonim, asa-i?
boy, 23 decembrie 2009
bai lasati vrajeala ....ca coruptie o sa fie si ma bucur ca smecheri din Sfantu mai stiu sa dea si comenturi dar numai in Sfantu sunt smecheri ca deja in Brasov sunt niste obositi pa pa
Szekely Karoly, 22 decembrie 2009
CONSTITUŢIA ROMÂNIEI Articolul 16 (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. (2) Nimeni nu este mai presus de lege.
Cristian VADUVA, 22 decembrie 2009
Eeeee, daca ar avea mai multi tupeul sa dea in gat astfel de fapte poate le-ar mai fi frica sa mai cearca cu nesimtire bani ca sa faca dreptate. Acelasi lucru ar prinde bine si la medici, functionari citeste integral
Szekely Karoly, 22 decembrie 2009
CA FAPT DIVERS: Procurorul arestat a turnat la Securitate Procurorul Alexandru Kiss, care este arestat pentru luare de mită, a fost informator al Securităţii. Potrivit documentelor din arhiva citeste integral
Ariel, 22 decembrie 2009
Domnul procuror a mai cerut, pe langa cele patru mii de lei, o vacanta in Grecia si un autoturism marca Audi citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.