ACTUALITATE 16 martie 2018

Procurorii au început acțiunea penală față de ucigașul femeii din Ozun

de Iulia Drăghici - Taraș | 2105 vizualizări

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:       

 Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, au dispus la data de 14.03.2018, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Babenschi  Lorand Egon sub aspectul comiterii infracţiunilor de omor prev. de art.188 alin.1 C.pen. şi două fapte de loviri sau alte violenţe prev. de art.193 alin.2 C.pen., toate cu aplicarea art.38 alin.1 C.pen.

 La data de 14 martie 2018, faţă de inculpatul aflat în stare de reţinere, a fost luată măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile de către Tribunalul Covasna.

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că în data de 13.03.2018, inculpatul Babenschi Lorand Egon s-a deplasata la locuinţa persoanei vătămate Bocs Kinga cu intenţia de a o bate, şi găsind-o la domiciliu pe mama acesteia, victima Bocs Magdolna, i-a aplicat cu un topor mai multe lovituri în zona capului, până ce aceasta a decedat. Sosind la domiciliu şi persoana vătămată Bocs Kinga, a fost lovită de mai multe ori cu pumnii şi picioarele de către inculpatul Babenschi  Lorand Egon care, a lovit-o în mod repetat şi pe numita Gall Edith, vecină cu Bocs Kinga, care a venit în ajutor auzind strigătele persoanei vătămate Bocs Kinga. Reuşind să fugă la alţi vecini din imobil, persoana vătămată Bocs Kinga a anunţat organele de poliţie care s-au deplasat la faţa locului.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea stabilirii răspunderii penale.

Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ştefăniu Simona, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna

Alte informații despre crimă, AICI

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.