ACTUALITATE 28 februarie 2018

Probleme în alimentarea cu apă potabilă a satului Angheluş, din cauza gerului

de Agerpres | 664 vizualizări

Operatorul Regional Gospodăria Comunală SA Sfântu Gheorghe a anunţat, marţi, că este nevoit să întrerupă furnizarea apei potabile în satul Angheluş, comuna Ghidfalău, întrucât conducta de alimentare a îngheţat din cauza temperaturilor scăzute.

Potrivit reprezentantului Gospodăriei Comunale, Dezső Csaba, pe conducta de apă potabilă, ce face legătura între staţia de ridicare a presiunii din localitatea Fotoş şi rezervorul de acumulare a apei din Angheluş, se înregistrează un blocaj.

„Practic, rezervorul nostru este plin în momentul de faţă şi mai putem asigura apă potabilă până se termină, cel mai probabil până mâine. Deci, e îngheţată conducta care duce apa la rezervor, e blocată (...). Ne ocupăm de rezolvarea problemei, iar până când se va remedia vom putea asigura apă potabilă la cerere (...), vom livra cu maşinile“, a declarat pentru AGERPRES, Dezső Csaba.

Potrivit acestuia, în localitatea Angheluş locuiesc aproape 165 de familii.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna au informat marţi că pe raza judeţului traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar nu există drumuri închise sau cu circulaţie îngreunată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

La adăpostul de noapte din Sfântu Gheorghe, aflat în administrarea Serviciului de Ajutor Maltez, sunt cazate în prezent aproape 40 de persoane şi mai sunt locuri libere.

Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Covasna a lansat un apel către cetăţeni se semnaleze la 112 dacă întâlnesc persoane fără adăpost, pentru a putea fi ajutate.

În cadrul Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocat duminică de prefectul Sebastian Cucu, s-a discutat despre eventualitatea sistării temporare a cursurilor, în principal în învăţământul preşcolar, dacă se vor înregistra temperaturi extreme.„Deocamdată nu s-au înregistrat probleme deosebite. (...) Dacă temperaturile vor coborî foarte mult, deci dacă se vor înregistra temperaturi extreme, atunci punctual se va lua în discuţie suspendarea temporară a cursurilor“, a declarat prefectul Sebastian Cucu.

Anul trecut, pe 10 ianuarie, la Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 32 grade Celsius, iar autorităţile locale au luat decizia de a suspenda cursurile şcolare până când vremea s-a mai încălzit.

În cursul dimineţii de marţi, la Sfântu Gheorghe s-au înregistrat minus 12 grade Celsius, la Întorsura Buzăului minus 14, iar la munte, pe vârful Lăcăuţi, minus 22 grade Celsius, aproximativ aceleaşi temperaturi înregistrate şi luni.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.