ACTUALITATE 11 februarie 2009

Problema retrocedărilor - prioritate pentru noul prefect de Covasna

de Covasna Media | 287 vizualizări
Noul prefect al judeţului Covasna, Codrin Munteanu, spune că, în problema retrocedărilor din judeţ, va acţiona tratând pe picior de legalitate atât pe cei care au solicitat retrocedarea a mii de hectare de teren cât şi pe cei mai săraci, care aşteaptă să le fie retrocedate câteva zeci de hectare. Potrivit lui Codrin Munteanu, retrocedările trebuiesc făcute în totală legalitate, legea fiind aceeaşi pentru toţi. Codrin Munteanu consideră că, la nivelul primăriilor din judeţ, există

Noul prefect al judeţului Covasna, Codrin Munteanu, spune că, în problema retrocedărilor din judeţ, va acţiona tratând pe picior de legalitate atât pe cei care au solicitat retrocedarea a mii de hectare de teren cât şi pe cei mai săraci, care aşteaptă să le fie retrocedate câteva zeci de hectare. Potrivit lui Codrin Munteanu, retrocedările trebuiesc făcute în totală legalitate, legea fiind aceeaşi pentru toţi. Codrin Munteanu consideră că, la nivelul primăriilor din judeţ, există probleme ale procesului retrocedărilor, probleme ce au fost transferate către Prefectura Covasna prin date eronate şi superficiale transmise acesteia. În acest sens, Codrin Munteanu este de părere că actuala situaţie a retrocedărilor, raportată de către primării la nivelul Prefecturii Covasna, nu ar fi chiar cea reală. În ceea ce priveşte comisiile locale, prefectul de Covasna nu a ascuns faptul că are nemulţumiri vizavi de acestea, ca urmare a faptului că există cazuri în care, deşi respectivele comisii au în lucru doar câteva zeci de dosare, nu au reuşit încă soluţionarea acestora.

„Voi dispune verficări detaliate la fiecare comisie locală de fond funciar, pentru a vedea exact numărul total de cereri depuse de cetăţeni, pentru a afla câte dintre aceste cereri sunt soluţionate şi câte nu, ce supafeţe au fost retrocedate şi câte se mai află în rezervă şi pentru a vedea, acolo unde există cereri soluţionate, câte titluri sunt eliberate. Vreau, deci, o situaţie exactă, în acest sens urmând a dispune acest control”, a explicat Codrin Munteanu.

Noul prefect a mai precizat că nu are niciun fel de rezerve în a ajuta preşedinţii de comisii locale, pentru ca aceştia să poată depăşi, în cadrul legal, orice impediment ce ar sta în soluţionarea vreunor cazuri, după cum nu va avea rezerve nici în aplicarea de sancţiuni, atunci când acestea se vor impune.

Monica Rizea

Teme articol: prefect retrocedari
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.