ACTUALITATE 14 noiembrie 2017

Proba practică pentru permisul de conducere, DOAR la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 5390 vizualizări

Candidații aleg să susțină proba practică pentru permis în alte puncte de examinare din județ pentru că e mai ușor, spun  autoritățile

Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Covasna din cadrul Instituției Prefectului-Județul Covasna informează că începând din 1 decembrie a.c., proba practică pentru obţinerea permisului de conducere se va susţine DOAR în municipiul Sfântu Gheorghe.

Potrivit unei analize despre modalitatea de desfășurare și termenul de programare în vederea susţinerii probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, realizată la nivelul SPCRPCIV Covasna, „pe raza judeţului există un grad de dificultate diferit între punctele de examinare. Astfel, s-a constatat apariţia unui fenomen de migrare a candidaţilor către punctele de examinare din afara localităţii reşedinţă de judeţ, acestea fiind zone cu un grad de dificultate foarte scăzut. Prin urmare, evaluarea aptitudinilor candidaţilor nu se efectuează în mod unitar. Acest fapt se poate materializa prin promovarea probei practice de către candidaţi care nu sunt evaluaţi corect din punct de vedere al aptitudinilor dobândite, ceea ce poate duce în timp la o scădere a gradului de siguranţă rutieră”, arată un comunicat de presă al Serviciului din cadrul Instituției Prefectului.

Același material subliniază și faptul că „timpul alocat pentru deplasarea de la sediul SPCRPCIV aflat în localitatea reşedinţă de judeţ, la punctele de examinare aflate în alte localităţi duce la examinarea unui număr mai mic de candidaţi în timpul programului de lucru”, dar și că „perioada de programare pentru locaţiile altele decât reşedinţa de judeţ este simţitor mai mare”.

Examinare unitară la Sfântu Gheorghe

Pentru a se asigura de o examinare unitară și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, s-a decis ca de la 1 decembrie a.c. toate examinările să se facă doar la Sfântu Gheorghe.

În vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră, precum şi a îmbunătăţirii serviciilor oferite cetăţenilor prin reducerea termenului de programare şi prin aplicarea unui sistem unitar de examinare a fiecărui candidat, vă informăm că, începând cu data de 01.12.2017, proba practică pentru obţinerea permisului de conducere se va susţine doar în municipiul Sfântu Gheorghe. 

Persoanele programate  la proba practică după data de 01.12.2017 în alte locaţii, vor trebui să se prezinte la aceeaşi dată comunicată iniţial, dar pe strada Vânătorilor (în parcarea din spatele sălii de sport) din municipiul Sfântu Gheorghe, începând cu ora 08:45 dacă nu doresc schimbarea datei sau se pot prezenta la sediul serviciului nostru pentru obţinerea unei programări mai devreme la proba practică, în limita locurilor disponibile”, arată același comunicat de presă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.