ACTUALITATE 11 aprilie 2012

Prinţul Harry a petrecut Paştele în Covasna

de Agerpres | 66 vizualizări

Prinţul Harry al Marii Britanii a petrecut sărbătorile de Paşti la reşedinţa contelui Kalnoky din localitatea covăsneană Micloşoara, un conac construit în secolul al XVI-lea în stil renascentist.

Prinţul Harry s-a aflat la prima sa vizită în România, dar tatăl său, prinţul Charles al Marii Britanii, obişnuieşte să vină anual în judeţul Covasna, atât la familia Kalnoky, cu care se pare că ar avea legături de rudenie, cât şi la reşedinţa sa din Valea Zălanului.

În urmă cu câţiva ani, prinţul Charles a cumpărat trei clădiri vechi de peste o sută de ani în Valea Zălanului, un cătun izolat, cu doar 150 de locuitori, care are o puternică amprentă medievală. Departe de fastul vieţii de la palat, prinţul Charles se bucură la Valea Zălanului de lucruri simple, cum ar fi plimbările pe jos sau cu căruţa prin pădure, picnic-uri la iarbă verde, laptele proaspăt muls sau pâinea de casă coaptă în vatră.

Prinţul Charles, care este preocupat de conservarea monumentelor istorice, s-a implicat în programul de reabilitare a mai multor sate săseşti, întemeiate în Transilvania în secolul al XII-lea, dintre care o parte figurează în patrimoniul UNESCO.

Enduro şi bucate tradiţionale

Prinţul Harry al Marii Britanii şi-a petrecut dimineaţa de luni în localitatea covăsneană Valea Zălanului.

El a participat la o cursă de moto enduro pe dealurile din apropiere, acoperite peste noapte, în mod neaşteptat pentru această perioadă a anului, cu un strat gros de zăpadă.

Contesa Anna Kalnoky a declarat că prinţul Harry şi-a petrecut sărbătorile de Paşti la reşedinţa familiei Kalnoky din localitatea covăsneană Micloşoara, într-un conac construit în secolul al XVI-lea. Gazdele i-au pregătit bucate tradiţionale de Paşti.

Prinţul Harry a sosit vineri în România şi şi-a încheiat vizita în cursul zilei de luni.

Primarul oraşului Baraolt s-a întâlnit cu prinţul Harry

Primarul oraşului Baraolt, Nagy István, a avut luni o scurtă întâlnire cu prinţul Harry al Marii Britanii, care şi-a petrecut câteva zile de vacanţă în judeţul Covasna.

Nagy Istvan a declarat că întâlnirea a avut loc în jurul amiezii la reşedinţa contelui Kalnoky Tibor din Micloşoara, o veche cunoştinţă a familiei regale britanice, înainte ca prinţul Harry să părăsească judeţul Covasna.

Primarul a menţionat că i-a dăruit prinţului o sticlă de palincă “din producţia proprie” şi şi-a exprimat speranţa că acesta va contribui la promovarea acestei zone.

“Vizita în judeţul nostru a prinţului Harry este foarte importantă şi ne bucură pentru că dovedeşte o continuitate. După cum se ştie şi prinţul Charles al Marii Britanii, tatăl prinţului Harry, a venit de mai multe ori la noi în judeţ, iar acest lucru contribuie la promovarea turistică a zonei şi a tradiţiilor specifice (...) Aceste legături trebuie continuate şi cred că noi, localnicii, trebuie să dăm dovadă de mai multă deschidere şi căldură către oaspeţi, să le arătăm valorile noastre, pentru că avem ce le arăta atât din punctul de vedere al naturii, cât şi al gastronomiei”, a declarat primarul Nagy István.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.