ACTUALITATE 23 aprilie 2021

Prins cu o căruță plină de gunoaie și „taxat” cu 30.000 de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 1901 vizualizări

Cu o amendă în valoare de 30.000 de lei s-a ales un căruțaș care joi a fost prins de autorități în satul Olteni, în timp ce transporta deșeuri cu o căruță. În plus, i-a fost confiscat și vehiculul. Garda de Mediu atrage atenția că depozitarea deșeurilor periculoase și nepericuloase fără respectarea prevederilor legale, se sancționează cu amendă și confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea contravenției.

Ca urmare a solicitării telefonice a Primarului comunei Bodoc cu privire la faptul că în data de 22.04.2021 în jurul orei 15.00, a fost surprinsă o persoană fizică care transporta deșeuri municipale, textile, plastic, etc., cu o căruță în localitatea Olteni.

Echipa de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Covasna împreună cu reprezentantul Postului de Poliție Bodoc s-au deplasat la fața locului.

În urma controlului persoanei fizice i s-a aplicat o amendă contravențională în valoare de 30.000 lei și sancțiune complementară de confiscare a mijlocului de transport, conform HG 1061/2008. Deșeurile vor fi predate unui operator autorizat în vederea eliminării/valorificării acestora.

Atragem atenția pe această cale tuturor persoanelor fizice și juridice că transportul și depozitarea deșeurilor periculoase și nepericuloase fără respectarea prevederilor legale, se sancționează cu amendă și confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea contravenției.

Mulțumim pentru colaborare, implicare și sprijin instituțiilor implicate în această acțiune!”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Mediu Covasna.

Sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.