ACTUALITATE 11 septembrie 2016

„Primul ghiozdan” ajunge luni la 2.136 de elevi din judeţ

de Iulia Drăghici - Taraș | 1209 vizualizări

„Primul ghiozdan” are în acest an 2.136 de beneficiari. 1.061 de fete şi 1.075 de băieţi, elevi în clasa pregătitoare la cele 60 de şcoli covăsnene cu învăţământ primar, primesc de luni câte un ghiozdan echipat, în valoare totală de 66,5 lei fiecare. Programul a fost iniţiat de Consiliul Judeţean Covasna, iar recepţia pachetelor s-a făcut vineri de către directori la Colegiul Székely Mikó din Sfântu Gheorghe.

Ghiozdanele conţin câte o cutie pentru depozitat gustarea, un penar, un carneţel, creioane colorate şi un creion simplu.

„Pentru noi înseamnă foarte mult, pentru că unii dintre copii chiar nu îşi permit un astfel de ghiozdan. Sunt minunate! Am primit 104 ghiozdane şi suntem, după Váradi József, a doua şcoală ca mărime din judeţ care primeşte. Chiar este o iniţiativă remarcabilă. Este o bucurie imensă când îi vezi în prima zi de şcoală pe toţi cu ghiozdănelele în spate. Ne bucurăm că s-au gândit în fiecare an la noi. Ghiozdanele chiar se folosesc şi îi vezi pe copii tot anul cu ele în spate”, ne-a declarat directoarea Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Întorsura Buzăului, Adela Stroie.

Prezent la recepţia ghiozdanelor, reprezentantul CJ Covasna, vicepreşedintele Henning László-János, a spus că programul a avut în fiecare an succes. „Programul a început în anul 2013, când am avut nedumeriri legate de cum să facem: dacă să fie doar pentru clasa pregătitoare sau chiar şi pentru I – IV. Decizia ca să primească în fond elevii care intră pentru prima oară în şcoală cred că a fost bună. A fost un program de succes şi din acest motiv l-am continuat. Investiţia Consiliului Judeţean este destul de mare. Am sondat şi opiniile învăţătorilor şi directorilor, dacă sunt mulţumiţi copiii de acest ghiozdan, respectiv părinţii, iar din acest motiv nu am modificat mult faţă de anul trecut”, a spus Henning László-János.

„Este un program bine gândit de către Consiliul Judeţean. Este un privilegiu pentru că nu în toate judeţele se practică, având în vedere că aşa se asigură accesul egal pentru toţi copiii, şi pentru cei din zonele defavorizate, dar şi pentru cei care au situaţia materială mai bună. Aşa primesc toţi”, a declarat şi inspectorul şcolar general Kiss Imre.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.