ACTUALITATE 17 noiembrie 2022

Primul avion care va ateriza pe Aeroportul Brașov va fi al companiei Tarom

de Diana Pantelimon | 1089 vizualizări

Prima aeronavă care va ateriza pe aeroportul nou construit din Brașov va fi a companiei Tarom, potrivit unui anunț al acesteia pe pagina oficială Facebook.

În cadrul unei întâlniri de luni, 14 noiembrie a.c., la sediul companiei aeriene, între Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, și Mihăiță Ursu, directorul general CEO al companiei de zbor, s-au discutat și variante de zbor între București și Brașov.

Data primului zbor de pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a fost anunțată ca fiind 15 iunie 2023, potrivit informațiilor prezentate de oficialii Consiliului Județean Brașov, ai Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) și ai Autorității Aeronautice Civile Române (AACR), într-o conferință de presă din 12 august a.c. Însă cursele regulate între cele două orașe vor fi posibile doar la sfârșitul anului viitor.

„Graficul consolidat al activităţilor privind deschiderea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, convenit de către Consiliul Judeţean Braşov, împreună cu ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română, prevede ca acest obiectiv să fie operaţional la jumătatea lunii iunie a anului viitor.

În cadrul întâlnirii de astăzi, de la sediul companiei, s-a convenit identificarea unor variante durabile pentru ca TAROM să poată opera zboruri între București și Brașov, acest lucru fiind posibil cel mai devreme la sfârșitul anului viitor”, au transmis luni pe Facebook reprezentanții Tarom.

„TAROM urmărește cu atenție piața și se dovedește încă o dată un partener de încredere al românilor, și nu numai. Putem discuta despre operarea curselor între București și Brașov și retur, asta doar dacă infrastructura viitorului aeroport o va permite, punând accent pe condiționalitatea ca între aeroport și centrul Brașovului să existe, în mod regulat, servicii integrate de transport al călătorilor, dar și disponibilitatea serviciilor de tipul rent-a-car pentru viitorii pasageri", a spus Mihăiță Ursu, citat de reprezentanții companiei.

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este primul aeroport care se construiește în România ultimilor 50 de ani și se află la o distanță de 12 km de Brașov și 40 de km de municipiul Sfântu Gheorghe. Proiectul și planul au costat aproximativ 70 de milioane de euro, potrivit site-ului oficial.

Sursa foto: Facebook/TAROM și CovasnaMedia.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.