ACTUALITATE 28 februarie 2010

Primele restanţe plătite pentru angajaţii Spitalului Judeţean

de Covasna Media | 951 vizualizări
Ei vor primi începând din această săptămână sporul de 2% și prima de stabilitate 01mar2010-asistentiConducerile Sindicatelor Sanitas Covasna și Tesa din cadrul Spitalului Județean au anunțat, vineri, că în urma protestelor salariaților şi a întâlnirii cu reprezentanții unității, au convenit că toți angajații, nu doar membri de sindicat, vor primi în luna martie premiul de 2% pentru trimestrele II şi III din anul 2009 şi prima de stabilitate pe semestrul I al anului trecut, pentru care exista şi o sentință definitivă.

Ei vor primi începând din această săptămână sporul de 2% și prima de stabilitate

01mar2010-asistentiConducerile Sindicatelor Sanitas Covasna și Tesa din cadrul Spitalului Județean au anunțat, vineri, că în urma protestelor salariaților şi a întâlnirii cu reprezentanții unității, au convenit că toți angajații, nu doar membri de sindicat, vor primi în luna martie premiul de 2% pentru trimestrele II şi III din anul 2009 şi prima de stabilitate pe semestrul I al anului trecut, pentru care exista şi o sentință definitivă.

Liderul Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat că de la începutul lunii martie toți angajații vor primi 300.000 de lei reprezentând sporul de 2%, urmând ca în data de 15 martie să primească sumele aferente primei de stabilitate, în valoare totală de 800.000 de lei.

„Cu acestă ocazie conducerea spitalului a atras atenția conducerii Sindicatului Sanitas Covasna că vor fi puşi în situația în următoarele luni să sisteze plata oricărei facturi şi că spitalul va intra în colaps financiar.

Conducerea Sindicatului Sanitas nu se consideră vinovată de eventuale consecințe legate de imposibilitatea achitării facturilor cu utilitățile şi că această situație se datorează în primul rând neachitării acestor drepturi salariale la termenele stabilite de lege şi de Contractul colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară şi de CCM la nivel de unitate”, a spus Neagovici.

Proces pentru al 13-lea salariu

Potrivit acestuia, din luna mai încolo vor face demersuri pentru a recupera şi restul drepturilor salariale ale angajaților, aferente din reevaluarea spitalului la unul de urgență, bani care trebuiau acordați din anul 2008.

Mai mult, spune liderul Sanitas Covasna, la începutul lunii aprilie intenționează să acționeze în instanță din nou Spitalul, pentru cel de-al 13-lea salariu.

Câteva zeci de medici şi asistente au protestat miercuri în fața biroului conducerii unității pentru a-şi cere drepturile salariale aferente din reîncadrarea spitalului ca spital de urgență, prima de stabilitate pe semestrul I al anului trecut și primele de 2% pe trei trimestre din același an.

Oamenii sunt revoltați că ar trebui să îşi primescă şi în continuare salariile după grila veche, deşi în alte spitale din județ sau țară a avut loc reevaluarea personalului. În plus, spun ei, un angajat nou care vine la Spitalul Județean are salariu de încadrare mai mare decât medici sau asistente cu vechime de peste 20 de ani în domeniu.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
diana, 12 iunie 2010
dar prima de stabilitate pe 2009 unde-i?salarizare unica s-a aplicat in judetean pe grila veche.oamenii pierd bani munciti cinstit din cauza unui manageriat defectuos.nu e vina lor ca nu-s conditii si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.