ACTUALITATE 2 martie 2010

Primarul veșnic în concediu medical

de Covasna Media | 1556 vizualizări
La Boroșneu Mare, edilul-şef stă mai mult în concediu medical decât la birou Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, a prezentat ieri o situaţie potrivit căreia primarul comunei Boroşneu Mare, Bartha Laszlo, îşi petrece 80% din timp în concediu medical și merge la Primărie mai mult în vizită, fapt care nu face deloc bine la dezvoltarea localităţii. Cu toate acestea, edilul ales de oameni nu poate fi îndepărtat din funcţie decât, spune legea, dacă ar lipsi 6 luni fără întrerupere de la muncă.

La Boroșneu Mare, edilul-şef stă mai mult în concediu medical decât la birou

Prefectul judeţului Covasna, Gyorgy Ervin, a prezentat ieri o situaţie potrivit căreia primarul comunei Boroşneu Mare, Bartha Laszlo, îşi petrece 80% din timp în concediu medical și merge la Primărie mai mult în vizită, fapt care nu face deloc bine la dezvoltarea localităţii.

Cu toate acestea, edilul ales de oameni nu poate fi îndepărtat din funcţie decât, spune legea, dacă ar lipsi 6 luni fără întrerupere de la muncă.

Gyorgy Ervin a declarat însă că primarul vine timp de câteva zile la interval de 2 – 3 luni şi nu poate fi îndepărtat. Mai mult, deşi a existat o tentativă de a-l demite, aceasta nu a trecut de consiliu, prin urmare nici nu prea ar avea înlocuitori, mai spune prefectul.

„Mai iese din spital, se duce câteva zile la serviciu, iar merge înapoi. Această problemă medicală este cam de doi ani, după ce a fost reales, nu văd lumina de la capătul tunelului. Noi nu-l putem demite, nici UDMR din care face parte nu poate”, a spus Gyorgy Ervin.

În acest context, prefectul a spus că îi sprijină așa cum poate pentru a nu ajunge comuna în impas. Pe de altă parte, Gyorgy Ervin a ironizat că „sunt în schimb alţi primari care stau toată ziua la birou și tot degeaba”.

El a mai spus că va discuta cu liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, pentru a vedea ce se poate face.

Potrivit lui Tamas, peste două săptămâni când se va discuta reorganizarea UDMR la nivel judeţean, pe scaune, vor pune pe tapet și această problemă. Liderul UDMR Covasna a amintit că din punct de vedere administrativ nu pot interveni, dar vor discuta din punct de vedere politic.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.