ACTUALITATE 4 aprilie 2024

Primarul oraşului Covasna: Viitorul centru balneoclimateric multifuncţional va schimba paradigma turistică a staţiunii

de Agerpres | 840 vizualizări

Primarul staţiunii Covasna, Gyerő József, afirmă că viitorul centru balneoclimateric multifuncţional, care se construieşte cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), va schimba „paradigma turistică” a oraşului, fiind de aşteptat ca diversificarea ofertei turistice să atragă oameni din diverse categorii sociale, nu doar pensionari, cum s-a întâmplat decenii la rând.

Potrivit acestuia, lucrările de construcţie a centrului balnear au început în toamna anului trecut, iar conform proiectului, ar trebui să se finalizeze în următorii doi ani.

„Viziunea noastră este aceea ca, într-o perspectivă mai lungă de timp, Covasna să devină o staţiune cunoscută şi recunoscută pe plan naţional şi pe plan internaţional şi să reprezinte un mediu atractiv de a trăi pentru covăsneni şi pentru alte persoane care vin aici. Şi ca să ne atingem acest deziderat ne preocupă să implementăm proiecte, programe, să atragem fonduri (...) Am reuşit să mişcăm de pe un punct zero un mare proiect şi deziderat al covăsnenilor, respectiv construirea unui centru wellness, centru balneoclimateric multifuncţional, aceasta este denumirea oficială, pentru care am obţinut finanţare prin CNI. Deja s-a licitat execuţia lucrărilor şi acum deja se lucrează la substructura acelui obiectiv. Va fi un obiectiv de investiţii care va schimba, cred eu cu tărie, paradigma turistică nu numai în oraşul Covasna, ci şi în judeţul Covasna”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Gyerő József.

El a arătat că se încearcă depăşirea renumelui de „staţiune a pensionarilor”.

„Fiindcă, actualmente, Covasna este cunoscută, hai să spunem, ca şi staţiunea pensionarilor sau a fost cunoscută, mai bine zis, înainte de anul 2000- 2010, fiindcă la Covasna veneau persoane beneficiare a biletelor de tratament subvenţionate prin Casa Naţională de Pensii. Mai era şi este şi Spitalul de Cadiologie, unde vin pacienţii cu tratamentul subvenţionat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, însă pe parte de profil al turistului bine plătitor atras de pe piaţa concurenţială, eram deficitari pe motivul că nu aveam la dispoziţia infrastructura de cazare, respectiv infrastructura de petrecere a timpului liber şi de recreere în staţiunea Covasna. Şi vedeţi, lucrurile se conjugă, fiindcă dacă n-ai infrastructură, nu vine clientul, dacă nu vine turistul, n-ai resurse atrase la bugetul local, dacă n-ai locuri de muncă oamenii te părăsesc, evită staţiunea. Deci totul se leagă şi, cumva, trebuie să prindem această problematică şi, printr-o dezvoltare integrată, să îmbinăm toate posibilităţile de dezvoltare ale staţiunii”, a adăugat Gyerő József.

Conform proiectului, viitorul centru balnear, care se va întinde pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare în apropierea pârtiei de schi a staţiunii, va avea o suprafaţă construită de peste 3.000 de metri pătraţi şi un regim de înălţime de S+P+2 etaje.

Acesta va cuprinde, printre altele, un ştrand, bazine interioare şi exterioare, spaţii de alimentaţie publică şi de agrement, terenuri de sport şi de joacă pentru copii, o zonă de SPA şi wellness, saune, hidromasaj, camere pentru masaj şi relaxare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.