ACTUALITATE 30 ianuarie 2023

Primarul municipiului Târgu Secuiesc va achita amenda dată de CNCD, deşi o consideră „nedreaptă”

de Agerpres | 589 vizualizări

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a declarat că va plăti amenda de 2.000 de lei aplicată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pe motiv că ar fi promovat, în mediul online, un eveniment public exclusiv în limba maghiară, deşi consideră că a fost sancţionat pe nedrept.

„Nu amenda de 2.000 de lei este ofensatoare, ci „justiţia” nedreaptă. Decizia Curţii Supreme este de neînţeles pentru mine, deoarece nu a existat nicio discriminare. Ştirea publicată pe site-ul Primăriei în data de 5 februarie 2019, potrivit căreia târgul de produse tradiţionale din februarie ar fi fost anulat, a fost scrisă şi în limba română. Cu toate acestea, nu am de ales decât să plătesc amenda de 2.000 de lei. Acest lucru se întâmplă în condiţiile în care Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării este condus de un maghiar. Deci, ce putem aştepta de la ceilalţi?”, se arată într-un mesaj al primarului, postat vineri pe pagina de Facebook a Primăriei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, miercuri, recursul conducerii Primăriei municipiului Târgu Secuiesc împotriva amenzii de 2.000 de lei aplicate de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), la sesizarea Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC), sentinţa fiind definitivă.

Sursa foto: Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.