ACTUALITATE 2 iulie 2021

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe: Preluarea Casei de Cultură a Sindicatelor, în primele trei locuri pe lista de priorităţi

de Agerpres | 2878 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, joi, că rezolvarea situaţiei Casei de Cultură a Sindicatelor, care este într-o stare avansată de degradare, se află pe primele trei locuri pe lista sa de priorităţi, el amintind că s-a solicitat Guvernului transferarea imobilului în proprietatea municipalităţii.

„Avem o hotărâre a Consiliului Local prin care noi am solicitat să se retragă dreptul de folosinţă a acelui sindicat fantomă şi să primim proprietatea acestui imobil. În acest moment, este pe lista mea de priorităţi pe primele trei locuri rezolvarea acestei probleme”, a afirmat Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe şi-a încetat activitatea după 2012, după ce Primăria a blocat conturile instituţiei pentru o datorie de aproape 500.000 de lei către bugetul local.

La finele lunii aprilie a.c, Consiliul Local a adoptat o hotărâre în baza căreia va solicita Guvernului transferarea imobilului şi terenului aparţinător din domeniul public al statului şi folosinţa Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR) în cel al municipiului.

Primarul Antal Arpad a afirmat în repetate rânduri că autorităţile locale doresc să preia clădirea pentru a o reface şi reintroduce în circuitul cultural al oraşului.

„În ceea ce priveşte Casa de Cultură a Sindicatelor, nu am certitudinea că se va putea pune pe ordinea de zi a Guvernului, dar trebuie să încercăm. Am mai avut o asemenea încercare în urmă cu mai mulţi ani, când am solicitat Guvernului şi s-a şi elaborat la momentul respectiv proiectul de hotărâre de guvern, a şi fost semnat de ministrul Dezvoltării de la acea vreme, dar Ministerul Justiţiei nu a semnat, argumentând că nu poate să fie retras dreptul de folosinţă al sindicatelor fără acordul sindicatelor (...) Situaţia s-a schimbat oarecum, prin faptul că în ultima perioadă s-a degradat foarte mult clădirea, iar noi acum solicităm Guvernului să retragă dreptul de folosinţă, ceea ce este, practic, o sancţiune şi este un gest unilateral, deci nu trebuie să ceară acordul celui care are în folosinţă, pentru că eu cred că putem demonstra fără dubiu că sindicatele nu s-au comportat ca buni gospodari în ceea ce priveşte utilizarea acelei clădiri. Am făcut şi o plângere penală şi încercăm acum pe acest drum să obţinem dreptul de proprietate asupra acelei clădiri. Deci, practic, cerem Guvernului să retragă dreptul de folosinţă, deoarece sindicatele nu s-au comportat ca buni gospodari şi să dea dreptul de proprietate municipiului Sfântu Gheorghe”, a mai explicat Antal Arpad.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.