ACTUALITATE 27 martie 2019

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe: Am conceput proiectul de buget într-o notă realist-pesimist

de Agerpres | 598 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád a declarat marţi, că proiectul de buget pe 2019 a fost construit, ca şi în anii precedenţi, într-o notă „realist-pesimistă”, însă şi-a exprimat speranţa că, până la finele anului, veniturile vor fi mai mari decât cele estimate.

„Am gândit, ca în fiecare an, un buget realist-pesimist (...) Eu cred că probleme mai mari avem cu procedurile decât cu banii în acest moment. Deci, procedurile de licitaţii sunt în continuare extrem de problematice şi de acest lucru va depinde în mare măsură execuţia bugetului pe acest an. Mizăm şi pe fonduri europene, şi pe fonduri guvernamentale şi pe fonduri locale (...) Avem o listă de investiţii foarte-foarte lungă, o parte, evident, sunt deja contractate, acolo nu avem probleme, dar acolo unde nu avem contractate lucrările depinde foarte mult de proceduri, cum vom reuşi să contractăm acele lucrări (...) Anul acesta pornim bugetul cu 130 de milioane de lei şi eu sper că vom avea până la sfârşitul anului, aşa cum avem de fiecare dată, modificări în plus faţă de bugetul iniţial aprobat. Este un buget realist spre pesimist ca întotdeauna, nu este un buget extraordinar, dar eu cred că este un buget echilibrat”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Antal Arpad.

Proiectul de buget pe anul 2019 a fost supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei, cetăţenii putând să-şi exprime opiniile şi propunerile de modificare până pe data de 9 aprilie a.c.

Din totalul veniturilor estimate de Primăria Sfântu Gheorghe în anul 2019, pentru Servicii Publice Generale este propusă suma de 18 milioane de lei, pentru Apărare şi Ordine Publică 3,4 milioane de lei, iar pentru Servicii, Dezvoltare Publică, Locuinţe, Mediu şi Ape 14 milioane de lei.

Cea mai mare sumă, aproape 65 milioane de lei, a fost alocată cheltuielilor social-culturale, din care 16 milioane pentru învăţământ, 2,6 milioane pentru sănătate, peste 26 milioane pentru cultură, recreere şi religie şi 19,5 milioane pentru asistenţă socială.

La capitolul Activităţi economice sunt prevăzute 29 milioane de lei, din care 25 milioane pentru transport, drumuri şi poduri.

Primăria Sfântu Gheorghe preconizează să realizeze în acest an investiţii în valoare de circa 32 milioane de lei pentru întreţinerea şi dezvoltarea infrastructurii oraşului, a unităţilor de învăţământ, bazelor sportive, etc.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.