ACTUALITATE 12 aprilie 2012

Primarul din Târgu Secuiesc candidează pentru al doilea mandat

de Agerpres | 57 vizualizări

Primarul municipiului Târgu Secuiesc, Racz Karoly, a anunţat joi că va candida pentru al doilea mandat la alegerile locale din acest an, sub sigla Partidului Civic Maghiar (PCM).

Racz Karoly a declarat că a decis să-şi depună din nou candidatura pentru a putea duce la bun sfârşit o serie de proiecte pe care le-a început în actualul mandat, enumerând printre acestea viitorul parc industrial care se va întinde pe o suprafaţă de 17 hectare, o investiţie de 10 milioane de euro.

Primarul Racz Karoly a mai spus că se aşteaptă la atacuri dure din partea contracandidaţilor, care nu vor rata ocazia de a repune pe tapet acuzaţiile de corupţie.

„Sunt sigur că se vor folosi de orice mijloace ortodoxe şi neortodoxe pentru a încerca să mă scoată din cursă. Dar eu sunt nevinovat, altfel nici nu îndrăzneam să candidez din nou pentru funcţia de primar (...) Mi-au înscenat acel caz de corupţie pentru că altfel nu aveau nicio şansă să mă înlăture (...) A fost un atac direct la persoana mea ca să îmi stopeze ascensiunea politică”, a declarat Racz Karoly.

În urmă cu un an, Racz a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită în formă continuată, după ce a fost prins în flagrant primind 10.000 de lei de la un om de afaceri care l-a denunţat.

Potrivit DNA, Racz Karoly ar fi pretins bani de la reprezentantul unei societăţi comerciale pentru a asigura derularea în bune condiţii a unui contract cu Primăria Târgu Secuiesc în valoare de peste 2 milioane de lei, ce viza furnizarea produselor de balastieră şi carieră, respectiv nisip şi piatră spartă, pe o perioadă de 36 luni. Procurorii DNA susţin că Racz ar fi primit în mai multe etape suma totală de 51.000 lei de la denunţător.

Primarul a susţinut în permanenţă că nu a luat mită, ci un împrumut de la omul de afaceri pe care îl considera prieten.

Pentru funcţia de primar al municipiului Târgu Secuiesc şi-au mai anunţat intenţia de a candida senatorul UDMR Bokor Tibor, Johann Taierling din partea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania şi Constantin Pătru din partea Alianţei româneşti.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.