ACTUALITATE 30 iunie 2018

Primarul din Dobârlău: „Zilele Comunei s-au anulat deja, de ieri chiar”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2370 vizualizări

Furia apelor a distrus aproximativ 60 de gospodării din comună

Aproape 100 de persoane au fost evacuate sâmbătă, 30 iunie, din calea apelor care au inundat aproximativ 60 de gospodării din Lunca Mărcușului. Duminică era programată să se desfășoare a II-a ediției a Zilelor Comunei, însă acum nimeni nu se mai gândește la sărbătoare.

„Zilele Comunei s-au anulat deja, de ieri chiar, pentru că am văzut ce vreme e și ne-am gândit ce ne așteaptă, dar nu ne gândeam că se ajunge în felul ăsta. O să o contramandăm pentru altă dată. Eu cred că cel mai probabil o vom anula în acest an”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul din Dobârlău, Bogdan Barbu.

În ceea ce privește situația actuală din Lunca Mărcușului, cea mai afectată localitate din județ, acesta a precizat: „Situația este în continuare destul de gravă, din punct de vedere al apei, dar toate persoanele au fost evacuate, inclusiv animalele și toată lumea este în siguranță. Asta este cel mai important lucru. Apa continuă să crească și ne dorim să nu mai plouă. Dacă nu se va opri ploaia, atunci chiar nu mai avem ce să facem. (...) Digurile erau foarte bune, nu era nicio problemă. Am avut probleme cu inundațiile inclusiv în primăvară, dar nu au fost probleme cu digul. De data asta, apele au fost foarte agresive și au spart digul. (...) După părerea mea, mai mult de un metru nu are apa acum”, ne-a declarat primarul din Dobârlău, care a precizat că în prezent aproximativ 60 de gospodării din Lunca Mărcușului sunt sub ape.

Persoanele evacuate au fost cazate fie la rude, fie în Căminul Cultural din satul Mărcuș, unde autoritățile au pregătit cazare, masă, haine, pături, inclusiv medicamente, în caz de nevoie.  

Ediția a II-a a Zilei Comunei Dobârlău urma să se desfășoare în curtea Căminului Cultural, pe data de 1 iulie, în compania unor oaspeți de seamă, printre care solistul de muzică populară Florin Ionaș „Generalul”, alături de fiica sa Claudia Ionaș.

Inundații sunt în mai multe localități din județ, iar în Băcel și Ruseni s-a dispus evacuarea a peste 100 de persoane.

La nivel național, aproximativ 500 de persoane din mai multe județe au fost nevoie să-și părăsească agoniseala de-o viață din calea apelor dezlănțuite.

Alte imagini de la inundațiile din Lunca Mărcușului, AICI. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.