ACTUALITATE 12 noiembrie 2020

Primarul din Covasna a anunțat că are COVID-19

de Iulia Drăghici - Taraș | 1852 vizualizări

Primarul orașului Covasna, Gyerő József, a anunțat, prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare, că are COVID-19.  

„Nu îmi face deloc plăcere, dar v-o împărtășesc, că după ce alaltăieri mi-au fost recoltate probe biologice necesare testării pentru Covid 19, ieri m-a anunțat DSP Covasna, că rezultatul este pozitiv.

Anterior, în ziua de sâmbătă am lucrat până seara târziu în curte, iar după o baie fierbinte, undeva după miezul nopții, m-a cuprins deodată o stare febrilă, cu senzație de frig, frisoane, transpirație abundentă, și îndeosebi o durere acută și puternică de oase - nemaisimțită până atunci -, localizată la nivelul articulațiilor șoldului și genunchilor, respectiv al coapselor. Aceste simptome au fost însoțite și de altele, mai puțin severe: dureri de cap, arsuri în ochi și în gât.

După o noapte chinuită și nedormită, calmată cu câteva antipiretice și analgezice, manifestările bolii s-au temperat a doua zi, dar mai aveam ceva febră inclusiv în seara de duminică.

În dimineața de luni m-am simțit deja mult mai bine. În prezent încă persistă doar răgușeala, tusea rară, similar unei gripe minore, obișnuite...., în schimb, de astăzi nu mai simt mirosurile”, a scris primarul orașului Covasna, Gyerő József, pe pagina sa de Facebook.

Edilul a mai precizat că  cele 14 zile de izolare le va efectua la domiciliu.

Până atunci, îmi exercit obligațiile și sarcinile de serviciu ce nu suferă amânare,  utilizând mijloacele de comunicare alternativă, de la distanță”, a punctat primarul.

Pe de altă parte, acesta spune și că, având în vedere funcția, i-ar fi fost imposibil să evite îmbolnăvirea, pentru că nu a putut evita întâlnirile cu oamenii, dar are un sfat pentru cetățeni.

Și, dacă mă întrebați, cum văd din perspectiva propriei experiențe posibilitățile de excludere totală a șanselor de infectare cu covid, vă răspund,  - mai în glumă, mai în serios -  citându-l pe Falus Ferenc, medic pneumolog maghiar, fost șef al INSP din Ungaria: „din punct de vedere epidemiologic cel mai bine ar fi, dacă nimeni nu s-ar mai întâlni cu nimeni” . Mi-a fost imposibil să-i urmez sfatul! Aveți grijă de Dvs. și de ceilalți!”, a mai scris Gyerő József în postarea sa.

Orașul Covasna se află în scenariul roșu, după ce a depășit incidența de răspândire a virusului de 3/1000 de locuitori. Mai mult, o informare din 9 noiembrie de pe aceeași pagină de Facebook, a primarului, arată că incidența a ajuns la 4,25/1000 de locuitori, prin cele 47 de cazuri pozitive depistate în ultimele 14 zile.

Printre primarii din județul Covasna care au anunțat că s-au infectat cu SARS-COV-2 se numără și edilul reședinței de județ, Antal Árpád, care între timp s-a vindecat.

Sursa: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=195536338765954&id=101414384844817

Sursă foto: Facebook. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.