ACTUALITATE 9 martie 2017

Primarul Antal Árpád, îngrijorat de creşterea numărului de maşini după eliminarea timbrului de mediu

de Agerpres | 1836 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, este îngrijorat de creşterea semnificativă a numărului maşinilor înmatriculate în ultimele două luni, după eliminarea timbrului de mediu, arătând că autorităţile locale nu pot ţine ritmul în ce priveşte asigurarea locurilor de parcare.

Antal Árpád a arătat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în primele două luni ale anului numai în municipiul Sfântu Gheorghe au fost înmatriculate 729 de autovehicule, majoritatea second-hand, aduse din străinătate, de aproape patru ori mai multe decât în tot anul 2014.

„La ora la care discutăm, ajungem ca în Sfântu Gheorghe să fie un număr total de aproximativ 20.000 maşini înregistrate. La sfârşitul anului trecut aveam 19.057 de maşini. Anul trecut numărul maşinilor a crescut cu 1.423, în 2015 cu 430, iar în 2014 cu 173. (…) Deci, în primele două luni ale acestui an, numărul maşinilor a crescut de patru ori faţă de 2014. (…) Dacă ritmul de creştere pentru anul acesta rămâne aşa cum a fost în primele două luni ale anului, ar însemna ca anul acesta să avem cu peste 4.000 de maşini în plus faţă de ce am avut pe 1 ianuarie. Pur şi simplu nu ştiu ce vom face cu atâtea maşini în municipiul Sfântu Gheorghe, pentru că nu vom putea asigura locuri de parcare”, a declarat Antal Árpád.

În context, a arătat că locurile de parcare reprezintă şi acum o mare problemă în anumite puncte ale oraşului, în special în zona centrală, şi a menţionat că autorităţile locale nu doresc să micşoreze spaţiile verzi sau să renunţe la spaţii de joacă pentru copii pentru a face loc maşinilor.

„În zona din spatele magazinului Şugaş, în acest moment sunt 263 de locuri de parcare, ne referim la garaje şi locuri de parcare, iar cetăţenii care trăiesc în aceste blocuri au 509 maşini în proprietate şi atunci, spuneţi-ne, cum putem rezolva problema parcărilor pentru 246 de autoturisme. Evident, o soluţie ar fi să mai renunţăm la spaţiile verzi, ceea ce nu ne dorim, o altă soluţie ar fi să renunţăm la terenuri de joacă, ceea ce iarăşi nu ne dorim”, a mai spus acesta.

A treia soluţie avansată de Antal Árpád ar fi construirea unor parcări supraetajate, proiect pentru care municipalitatea va încerca să atragă fonduri europene.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Adi, 10 martie 2017
Am mai spus si o repet, fostul Hotel Bodoc sa dispara definitiv si in locul lui se poate face, de exemplu, o parcare sub si/sau supra terana. E ultra central cea ce faciliteaza accesul locuitorilor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.