ACTUALITATE 27 martie 2019

Primarul Antal Árpád contestă amenda dată de Prefectură de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

de Covasna Media | 639 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád (UDMR), a declarat, marţi, că va contesta în instanţă amenda de 10.000 aplicată recent de Prefectura Covasna, pe motiv că, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, nu a respectat legea privind arborarea steagurilor.

„Voi ataca în instanţă, mai ales în condiţiile în care (procesul cu - n.r) amenzile date anul trecut, este adevărat că deocamdată doar pe fond, le-am câştigat. Eu consider că domnul prefect nu avea niciun motiv să mă amendeze”, a declarat pentru AGERPRES primarul Antal Arpad.

Ca şi în anii anteriori, Primăria Sfântu Gheorghe a împodobit oraşul cu cocarde, steaguri şi alte însemne în culorile roşu-alb şi verde de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, marcată pe 15 martie, iar Prefectura Covasna a sancţionat municipalitatea, atât anul trecut, cât şi în acest an, cu amenzi contravenţionale de 10.000 de lei.

Prefectul judeţului Covasna, Sebastian Cucu, a explicat că, potrivit Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice şi art. 6 din H.G. nr.1157/2001, drapelele altor state pot fi arborate pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor legale.

Prefectul a precizat că instanţa a admis doar în parte cererea de anulare depusă anul trecut de Primărie, reducând cuantumul amenzii, şi a reţinut faptul că arborarea drapelului Ungariei în condiţiile date este ilegală, prin urmare va face recurs la sentinţă.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.