ACTUALITATE 25 mai 2017

Primarul Antal Arpad: Am contabilizat o pierdere de imagine în faţa cetăţenilor din cauza lipsei de personal

de Agerpres | 1931 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a contabilizat o „pierdere de imagine“ în faţa cetăţenilor în ultimii ani, pe fondul lipsei de personal, iar acest lucru trebuie să se schimbe, a declarat joi, primarul Antal Arpad.

Potrivit acestuia, din 2009 şi până în 2013, din instituţia pe care o conduce au plecat aproape o sută de funcţionari şi au fost angajaţi doar 25 în condiţiile blocării posturilor, iar personalul Primăriei a fost suprasolicitat şi a putut face cu greu faţă volumului mare de muncă.

„Am făcut un grafic să vedem cum arată plecările şi angajările în Primărie (...) În 2009 au plecat 32 de persoane şi a fost angajat unul singur, în 2010 au plecat 29 şi au fost angajate trei, în 2011 au fost 13 la 9, în 2012 au fost 11 la 3, iar în 2013, 17 la 9 şi încă nu am reuşit să reechilibrăm balanţa. Anul acesta, în 2017, în sfârşit am angajat până acum 23 de persoane şi au plecat doar şapte, deci balanţa e pozitivă, dar per total încă avem deficit de personal“, a declarat Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a mai spus că este convins că cetăţenii municipiului Sfântu Gheorghe „au avut de suferit“ din această cauză şi că Primăria va trebui să-şi recâştige capitalul de imagine.

„În momentul în care în patru ani pierzi aproape 70 de persoane şi nu ai cum să le înlocuieşti, pe cei care rămân se pune o presiune mai mare, un volum mai mare de muncă şi devin mai irascibili cu cetăţenii. Sunt convins că şi noi trebuie să contabilizăm o pierdere de imagine în faţa cetăţenilor din punctul de vedere al muncii prestate, pentru că pur şi simplu s-a pus o presiune imensă pe oameni, deoarece au rămas mai puţini. Anul acesta acest lucru trebuie să se schimbe. Nu se va schimba de azi pe mâine foarte radical, dar trebuie să se schimbe. Dacă eu am răbdare cu cetăţenii şi ceilalţi trebuie să aibă răbdare, pentru că şi ziua mea e formată din 24 de ore“, a mai spus primarul Antal Arpad.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.