ACTUALITATE 6 noiembrie 2009

Primarii – îndemnaţi să se ocupe local de corn

de Covasna Media | 1449 vizualizări
Din cauza unei contestaţii, copiii nu primesc cornul din „Lapte şi corn“ [singlepic=536,250,250,,left]Autorităţile judeţene se vor prezenta săptămâna viitoare, pe 11 noiembrie, la Tribunalul Braşov, în problema cornului (ne)acordat copiilor prin programul „Lapte şi corn“. Din cauza contestaţiei uneia dintre firmele care a participat la licitaţie, copiii din judeţ nu au primit încă deloc cornul, ci s-au mulţumit cu lapte combinat cu biscuiţii puşi de mama sau cornul cumpărat de la chioşc.

Din cauza unei contestaţii, copiii nu primesc cornul din „Lapte şi corn“

Autorităţile judeţene se vor prezenta săptămâna viitoare, pe 11 noiembrie, la Tribunalul Braşov, în problema cornului (ne)acordat copiilor prin programul „Lapte şi corn“.

Din cauza contestaţiei uneia dintre firmele care a participat la licitaţie, copiii din judeţ nu au primit încă deloc cornul, ci s-au mulţumit cu lapte combinat cu biscuiţii puşi de mama sau cornul cumpărat de la chioşc.

Dacă nici în data de 11 noiembrie instanţa nu va pronunţa o decizie, există riscul să mai treacă alte zece zile până la o nouă înfăţişare şi uşor uşor ne apropiem de sfârşitul anului.

„Sperăm să se ia o decizie în data de 11 ca să se poată continua, dacă nu, atunci la următorul termen, peste alte zece zile, când eu zic că sută la sută se va lua o decizie“, a spus vicepreşedintele CJ, Henning Laszlo.

În paralel cu demersurile acestea, conducerea CJ a purtat discuţii şi cu primarii pentru a le arăta că este mult mai rentabil şi sigur ca licitaţiile, cel puţin pentru corn, să fie derulate la nivel local, de consilii. Potrivit legii, dacă autorităţile locale nu iau în mână aceste atribuţii, atunci CJ este obligat să deruleze acest program, caz în care apare însă riscul unor probleme ca cele din acest an, când se contestă licitaţiile. „Dacă sumele sunt mult mai mici, înseamnă că se face o licitaţie cu achiziţie directă şi atunci poate să meargă la producător acolo în comunele limitrofe sau la ei în comună şi mi se pare mult mai simplu“, a explicat Henning.

Pentru lapte situaţia s-a deblocat în luna octombrie, în schimb la corn firma care a contestat prima dată licitaţia, SC Crişan SA din Râşnov, a contestat în instanţă decizia Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), care le dăduse dreptate autorităţilor judeţene. Licitaţia pentru distribuirea laptelui în Covasna a fost câştigată de Prod Lacta din Braşov, la preţul de 62 bani/200 de ml. Pentru corn, la licitaţia electronică participaseră cinci societăţi, dintre care una singură din Covasna, însă una dintre ele, din Râşnov, a contestat achiziţia. Conducerea CJ a solicitat atunci un punct de vedere din partea ANRMAP, care a dat dreptate autorităţii locale, fapt contestat în instanţă de firma contestatoare.

Proiectul „Lapte si corn“ a început pentru clasele I-IV în anul şcolar 2002 – 2003 şi ulterior a fost extins şi pentru elevii claselor V-VIII. La nivelul judeţului Covasna de acest program beneficiază 29.000 de elevi.

Ana Sidon

Teme articol: lapte elevi corn
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.