ACTUALITATE 5 aprilie 2022

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să reabiliteze termic Școala „Váradi József” și Liceul „Berde Áron” cu fonduri de la PNRR

de Iulia Drăghici - Taraș | 997 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a votat în cea mai recentă ședință să fie depuse cereri pentru a solicita finanțare prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) în vederea reabilitării termice a Liceului Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron” și Școlii gimnaziale „Váradi József”. 

În cazul liceului „Berde Áron” valoarea maximă eligibilă a proiectului ar fi în cuantum de aproape 11,3 milioane de lei (inclusiv TVA), iar pentru reabilitarea termică și eficientizarea energetică a școlii „Váradi József”, sunt necesari aproape 11,9 milioane de lei (inclusiv TVA), se arată în proiectele de hotărâre adoptate joi, 31 martie. 

Contribuția proprie nu este specificată ca și sumă, însă toate cheltuielile care sunt neeligibile vor fi în această categorie. Vom afla în viitor”, a spus viceprimarul Tóth-Birtan Csaba în cadrul acestei ședințe. 

Școala Gimnazială „Váradi József” fost construită în anii 1960 și extinsă în 1977. „În urma deficiențelor majore constatate cu influență negativă privind performanțele energetice și faptul că școala are o vechime de aproximativ 50 ani, rezultă necesitatea intervenției de creștere a performanței energetice a acesteia, prin pregătirea unui plan realist și fezabil de măsuri și soluții pentru realizarea confortului interior în clădire, modernizarea unor instalații și echipamente, asigurarea performanței energetice și integrarea unui aport de surse regenerabile”, se arată, printre altele, în descrierea sumară  a investiției propuse. 

În ceea ce privește Liceul Tehnologic Economic Administrativ „Berde Áron”, acesta funcționează într-o clădire pusă în funcțiune în anul 1990. „În vederea îndeplinirii scopului urmărit și anume creșterea eficienței energetice a clădirii existente, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe dorește executarea lucrărilor de reabilitare termică, care (sic!) presupune o intervenție asupra anvelopei imobilului, lucrări care au un rol determinant în asigurarea confortului prin creșterea capacității de termoizolare, și economisirea resurselor energetice prin eliminarea pierderilor de căldură prin pereții exteriori”, scrie tot în descrierea sumară  a investiției propuse.

Documentele oficiale mai arată și că data și ora de începere a depunerii de cereri de finanțare a fost 1 aprilie 2022 ora 10:00. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.