ACTUALITATE Acum 23 ore, 21 minute

Primăria Sfântu Gheorghe vrea să monteze indicatoare bilingve pe centura ocolitoare, din bugetul local

de Daniela Luca | 415 vizualizări

Primăria Sfântu Gheorghe a anunțat că va monta indicatoare bilingve pe centura ocolitoare a municipiului. Finanțarea va fi asigurată din bugetul local, a declarat, miercuri, la inaugurarea drumului, primarul Antal Árpád. Decizia vine după ce subiectul inscripționării bilingve a fost dezbătut în spațiul public în ultimele luni. Deși Consiliul Tehnic al Ministerului Transporturilor și cel al CNAIR au aprobat această măsură, Comisia de circulație din cadrul Ministerului de Interne nu a avizat favorabil propunerea.

Antal Árpád a asigurat că problema inscripționării bilingve va fi rezolvată curând.

„Evident, întotdeauna aveam câte un motiv ca să nu fie totul sută la sută perfect. În ultimele două luni au fost tot felul de discuții în ceea ce privește inscripționarea acestui drum ocolitor. Cu toate că am avut sprijinul celor de la CNAIR, al Ministerului, inclusiv al domnului ministru, din nefericire încă se găsesc câțiva milițieni în Ministerul de Interne care au blocat această fază, dar am găsit soluția juridică și în lunile următoare o să rezolvăm și această problemă din banii primăriei”, a spus, după inaugurarea centurii ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Primarul a adăugat că, deși Consiliul Tehnic al Ministerului Transporturilor și cel al CNAIR au aprobat inscripționarea bilingvă, Comisia de circulație din cadrul Ministerului de Interne a blocat implementarea acestei decizii.

Centura ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe a fost inaugurată miercuri. Autoritățile spun că această investiție, finanțată din fonduri europene, va îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din Sfântu Gheorghe și va oferi o alternativă pentru cei care doresc să evite trecerea prin oraș.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.