ACTUALITATE 13 martie 2018

Primăria Sfântu Gheorghe: „Nu sunt steaguri, nici drapeluri”

de Iulia Drăghici - Taraș | 6812 vizualizări

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a transmis marți un comunicat de presă în care oferă lămuriri „pentru evitarea neînțelegerilor” în legătură cu steagurile arborate pe stâlpii din centrul orașului.

„Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, pregătindu-se de comemorarea festivă în cinstea aniversării a 170 de ani de la Revoluţia şi Lupta de Independenţă din 1848–1849, a decorat centrul orașului cu panglici de culori naționale ungurești, piața Libertății cu drapel național unguresc, și câteva străzi cu cocarde. Cu această ocazie, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe dorește să informeze locuitorii orașului, pentru evitarea neînțelegerilor, că simbolurile ungurești poziționate vertical pe stâlpii din fier forjat nu sunt steaguri, nici drapeluri, ci panglici de culori naționale ungurești.

Dr. Szekeres Attila, heraldic al orașului Sfântu Gheorghe, președintele Asociației de Heraldică și Vexilologie din Transilvania, membru al Comisiei Naţionale de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române face o precizare cu referire la neînțelegerea aferentă simbolurilor naționale ungurești plasate pe stâlpi: „Aceasta nu este un steag! Nici drapel! Aceasta este o panglică de culori naționale ungurești. Ordinea e potrivită, deoarece dacă pe stâlp le întoarcem în sus, prezintă compoziția steagului național maghiar: roșu-alb-verde. Repet, aceasta nu este nici steag, nici drapel.” (Sursa citatului: pagina de Facebook a cotidianului „Háromszék”)”, arată comunicatul de presă transmis marți de Primăria Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.