ACTUALITATE 30 mai 2017

Primăria Sfântu Gheorghe, interesată de migrația tinerilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1365 vizualizări

Proiectul internațional YOUMIG, care abordează tematica migrației tineretului și la care municipiul Sfântu Gheorghe este partener, a debutat zilele acestea cu primele sale activități la nivel local.

„Colegii de la Universitatea din Viena lucrează la cadrul conceptual al proiectului, în vreme ce pe plan local au fost începute diverse activități. Noi am început ieri analiza locală, status quo, care se compune din mai multe sub-activități. Ieri am avut un forum al migrației, împreună cu conducători ai unor instituții locale sau regionale. Azi vom avea un training dedicat colegilor noștri din Primărie, din diferite departamente care prin activitatea lor au contact cu tineri migranți care fie sunt plecați, fie revin în țară și au dificultăți în ale birocrației. Totodată, am lansat și cercetarea calitativă, compusă din interviuri, focus grupuri și analize ale documentelor”, a declarat Buja Gergely, manager proiect YOUMIG din partea Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.

Proiectul internațional YOUMIG – „Îmbunătățirea capacităților instituționale și promovarea cooperării în vederea abordării impactului migrației transnaționale a tineretului”, din cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020 se derulează pe durata a 30 de luni, în perioada ianuarie 2017 – iunie 2019. În program sunt incluși 18 parteneri din 8 țări (România, Ungaria, Austria, Slovenia, Bulgaria, Slovacia, Germania, Serbia). Coordonatorul proiectului este Oficiul Central de Statistică din Budapesta.

„Ceea ce încercăm noi să facem este să încheiem un parteneriat cu firmele din zonă și în cazul în care caută forță de muncă bine remunerată, atunci încercăm să îi ajutăm ca acele informații să ajungă la tineri care au terminat la noi, dar au plecat în străinătate să lucreze”, a declarat și primarul Antal Árpád în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Valoarea totală a proiectului este de peste 2,7 milioane de euro, iar bugetul aferent municipiului Sfântu Gheorghe se ridică la aproape 90.000 de euro, contribuția proprie fiind de 2%, adică aproape 1.800 de euro.

Teme articol: educatie migratie youmig
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.