ACTUALITATE 29 ianuarie 2018

Primăria Sfântu Gheorghe dorește un serviciu de întreținere a iluminatului public mai rapid și mai eficace

de Covasna Media | 443 vizualizări

În scopul întreținerii iluminatului public și al rezolvării eficiente a reclamațiilor locuitorilor, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a comandat un studiu de oportunitate privind iluminatul public în oraș.

Fiecare Primărie are obligativitatea să asigure iluminatul public, precum și dezvoltarea și întreținerea acestuia. Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a rezolvat întreținerea iluminatului public din surse proprii, în raport cu posibilitățile sale. În același timp, numai acea entitate are dreptul să livreze servicii de întreținere a iluminatului public care are autorizație în acest sens din partea Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice. Dar pentru obținerea acestei autorizații trebuie respectat un șir întreg de condiții severe, astfel că fiecare Primărie trebuie să decidă dacă va institui o echipă de specialiști și va achiziționa echipamentele speciale necesare obținerii acestui aviz, sau va apela la serviciile unei firme specializate.

Conform studiului de oportunitate al municipiului Sfântu Gheorghe, cea de-a a două variantă este mai eficientă. Astfel că, în cadrul ședinței Consiliului Local din data de 25 ianuarie s-a adoptat acest studiu, urmând să se elaboreze caietul de sarcini, definirea criteriilor și indicatorilor și publicarea anunțului pentru serviciul de întreținere a iluminatului public. Înscrierea la licitația publică se poate face numai prin sistemul electronic de achiziții publice (SEAP).

Această soluție înseamnă un serviciu mai organizat, mai precis, mai rapid, în interesul locuitorilor. De exemplu, furnizorul serviciului de întreținere a iluminatului public trebuie să asigure dispecerat, astfel poate să răspundă la orice reclamație în maxim 24 de ore, până acum pentru Primărie această perioadă fiind de o săptămână.

Lucrările de dezvoltare a iluminatului public vor rămâne în responsabilitatea Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.

Biroul de Imagine

Foto: Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.