Primăria Sfântu Gheorghe alocă peste 1,7 milioane lei pentru cofinanţarea proiectelor ONG-urilor
Primăria Sfântu Gheorghe alocă, anul acesta, peste 1,7 milioane de lei pentru cofinanţarea proiectelor culturale, sportive, de tineret şi pentru menţinerea sănătăţii fizice şi mintale, iniţiate de către organizaţiile nonguvernamentale, suma fiind cu 300.000 de lei mai mare faţă de anul trecut.
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a precizat, pentru AGERPRES, că o creştere mai mare se înregistrează la capitolul sănătate fizică şi mintală.
„Acolo vorbim de o creştere de 60% în ceea ce priveşte alocarea de fonduri (...) Au fost foarte multe proiecte anul trecut şi vreau să mulţumesc tuturor celor care au aplicat şi am tras concluzia că există mai multe idei şi mai multe proiecte decât au fost finanţări anul trecut, aşa că dorim să acordăm aici mai multă finanţare”, a declarat primarul Antal Árpád.
Autorităţile locale au anunţat că termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare este 10 aprilie.
„Organizaţiile, fundaţiile cu sediul în Sfântu Gheorghe pot aplica pentru finanţare în valoare totală de 1.750.000 lei (cu 300.000 lei mai mult decât anul trecut), pentru proiecte culturale, sportive, de tineret şi pentru menţinerea sănătăţii fizice şi mintale. O organizaţie poate obţine sprijin financiar pentru cel mult trei proiecte, iar proiectele aprobate trebuie implementate până la sfârşitul acestui an. În acest an, au fost introduse mai multe facilităţi în sistemul de aplicare pentru a încuraja participarea cât mai largă la organizarea de evenimente care sprijină comunitatea. Dosarele pot fi depuse nu doar fizic, ci şi electronic, prin secţiunea „Portal cetăţeni” de pe site-ul Primăriei. O altă noutate este faptul că toate tipurile de dosare de candidatură trebuie depuse până la aceeaşi dată: 10 aprilie”, se arată într-un anunţ postat pe pagina de internet a Primăriei.
Anul trecut, Primăria a sprijinit aproape 200 de proiecte, dintre care 58 dedicate sănătăţii fizice şi mintale, 68 de evenimente culturale, care au inclus activităţi de păstrare a tradiţiilor, expoziţii de artă populară, concerte, cursuri, ateliere de creaţie, workshopuri, concursuri profesionale, iar 28 au fost proiecte de tineret, printre care tabere de cercetaşi, tabere ecvestre şi excursii de studii, fiind şi 39 de proiecte sportive.
Sursa foto: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe/Facebook