ACTUALITATE 20 iulie 2018

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe dorește să reducă numărul maidanezilor și prin sterilizare

de Covasna Media | 540 vizualizări

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe consideră deosebit de importantă reducerea numărului câinilor vagabonzi pe teritoriul orașului, și din acest motiv încearcă numeroase metode pentru a împiedica rata de reproducere a acestora.

La solicitarea Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, între 16 și 17 iulie 2018, a fost organizată o sterilizare gratuită a câinilor fără stăpâni în cartierul Őrkő. Intervenția efectuată de medicul veterinar al clinicii veterinare Paumy Med Vet din București și echipa sa nu s-a derulat fără probleme, însă în cele două zile, au reușit să sterilizeze 23 maidanezi din cartier. Conform unor calcule estimative efectuate de către specialiști, datorită acestei intervenții numărul maidanezilor în următorii doi ani va scădea cu aproximativ 100-200 de câni.

Cu scopul de a reduce numărul câinilor vagabonzi din cartierul Őrkő, în acest an angajații adăpostului au transportat 35 câini la adăpostul pentru câini din Câmpul Frumos. Luând în considerare capacitatea de primire a instituției, Primăria are în plan plasarea câinilor din cartierul Őrkő în adăpost și pe anii viitori.

În continuare, pentru a restrânge rata de reproducere a maidanezilor din cartier, câinii ținuți în condiții mai bune ar fi sterilizați de către medicul veterinar angajat al adăpostului, iar în urma operațiilor, câinii ar fi returnați stăpânilor.

În 2017, primăria a organizat un program pentru sterilizarea la preț redus, combinat cu un așa-zis recensământ al câinilor, scopul căruia a fost reducerea numărului câinilor care nu sunt de rasă pură din zonele private și publice ale orașului.

Comunicat al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.