ACTUALITATE 11 noiembrie 2021

Primăria Barcani a înscris 4 proiecte, care însumează 68 de milioane de lei, în Programul „Anghel Saligny”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1230 vizualizări

Autoritățile locale din Barcani au depus patru cereri de finanțare la Ministerul Dezvoltării pentru accesarea de fonduri prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Acestea însumează aproximativ 68 de milioane de lei, bani care ar urma să fie investiți în lucrări de apă, canalizare și asfaltare pe mai multe străzi din comună, potrivit unui anunț făcut de edil. 

Ministerul Dezvoltării a lansat o sesiune de depunere cereri de finanțare pentru investiții în rețele de apă, rețele de canalizare, modernizare străzi și poduri.

În cadrul programului de investiții „Anghel Saligny” am reușit să depunem 4 cereri de finanțare pentru următoarele obiective:

1. Apă și canalizare pe strada Friguraș/Pârâul Jacului, Nochiorus și Teoșica;

2. Asfaltare în satul Sărămaș (Str. Groapa Mică și Str. Văcărie) și în satul Barcani (Str. Costanda  și Str. Cresteș); 

3. Asfaltare în satul Lădăuți (Str. Bisericii, Str. Ghergheloaia și ultima porțiune neasfaltată din Str. Călugărul);

4. Asfaltare în satul Barcani (Str. Lughet, Str. Pârâul Jacului, Str. Pârâul Cresteșului, Str. Bisericii (drumul ce pleacă de la Primărie și ajunge în Str. Almaș), Str. Pârâul lui Mituță);

Suma cerută în cele 4 cereri fiind de aproximativ 68.000.000 (680 mld. lei vechi). 

Probabil în anul ce vine vom afla și răspunsul, dacă se vor finanța toate cele 4 cereri sau doar o parte dintre ele”, a scris, pe grupul de Facebook „Împreună pentru Barcani”, primarul Nicolae Pastor. 

Ministerul Dezvoltării a anunțat marți că dintre cele 3.228 de unități administrativ-teritoriale ale României, incluzând județele și sectoarele capitalei, doar 81 de UAT-uri nu au cerut finanțare. Suma totală a cererilor de finanțare este de 137,59 de miliarde de lei, cerute de 3.147 de UAT-uri pentru 7.545 de proiecte, în condițiile în care bugetul programului este de 50 de miliarde.

Programul național de investiții „Anghel Saligny” este coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Acesta se derulează în perioada 2021—2028. 

Termenul de depunere pentru proiectele de infrastructură finanțate de Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” a fost încheiat în data de 9 noiembrie, la ora 0.00.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.