ACTUALITATE 24 iunie 2014

Prima ediţie „Covasna Antiqva” [FOTO]

de Covasna Media | 151 vizualizări

Antiqva covasna iunie 2014 - 2

În perioada 15 iunie – 30 septembrie, în Covasna - Voineşti, Asociaţia Cultural Creştină „Justinian Teculescu” din Covasna, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Asociaţia Culturală „Cetatea Dacică-Valea Zânelor” din Covasna, Asociaţia Cultural-Ştiinţifică „Carpaţii Răsăriteni”, Școala Gimnazială „Avram Iancu” şi Asociaţia Culturală „Omnis Barbaria”, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Covasna şi al Consiliului Local Covasna, organizează prima ediţie a Proiectului „Covasna Antiqva” adresat unui număr de 50 de elevi de gimnaziu şi 4 profesori din zona oraşului Covasna.

Pentru atingerea scopului de valorificare a culturii şi civilizaţiei dacice şi romane din zona Covasna, în cadrul proiectului vor fi derulate prezentări istorice, expoziţii şi ateliere interactive: Prezentarea „Echipament şi tehnici de luptă daco-romane”; Atelierul „Modelarea şi Pictarea vaselor ceramice”, Atelierul „Împletitură textilă” şi Expoziţia fotodocumentară „Graniţa de Est a Daciei Romane”.

Antiqva covasna iunie 2014 - 1

Covasna Antiqva este un proiect care se adresează în special elevilor cu vârste între 10 și 15 ani, precum şi profesorilor de istorie, şi se va derula în zona Covasna – Voineşti pe parcursul mai multor zile. Participanții vor avea ocazia de a fi implicați în diverse activităţi, expoziţii şi ateliere educative în scopul dobândirii cunoştinţelor despre istoria lumii antice clasice din perioada dacilor şi romanilor.

Elevii din cadrul proiectului vor participa la prezentări de echipament militar și ateliere, tras cu arcul și demonstrații de luptă, olărit şi pictarea vaselor ceramice, precum şi la expoziţia Graniţa de Est a Daciei Romane.

Implementarea Proiectului „Covasna Antiqva” reprezintă o modalitate de promovare în general a patrimoniului cultural naţional de care dispune zona oraşului Covasna, şi în special pentru promovarea patrimoniul arheologic bogat reprezentat de Cetatea Dacică – Valea Zânelor.

Antiqva covasna iunie 2014 - 5

Expoziţia „Limesul de Est al Daciei Romane” a avut loc pe 17 iunie, iar la eveniment au participat 50 de elevi de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Covasna-Voineşti.

Pe 18 iunie a avut loc Atelierul „Modelarea şi Pictarea vaselor ceramice”, care a avut ca obiectiv cunoaşterea de către participanţii la proiect a specificului ceramicii dacice şi romane.

Celelalte activităţi din cadrul proiectului: „Echipament şi tehnici de luptă daco-romane şi Atelierul „Împletitură textilă”, vor fi derulate în perioada următoare, în cadrul evenimentului cultural de „Sântilie” de la Voineşti-Covasna şi cu ocazia cercetărilor arheologice sistematice de la Cetatea Dacică – Vale Zânelor de la Covasna.

Asociaţia Cultural-Creştină „Justinian Teculescu” din Covasna

Responsabil proiect Adriana Bota

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.