ACTUALITATE 10 martie 2021

Prima barză a ajuns în județul Covasna în 8 martie

de Iulia Drăghici - Taraș | 1636 vizualizări

În ciuda condițiilor meteo, care ne amintesc mai degrabă de luna ianuarie sau de sărbătorile de iarnă, iată că vestitorii primăverii încep să își facă simțită prezența în județul Covasna. Prima barză a ajuns anul acesta pe 8 martie, în cuibul ei din satul Bicfalău, comuna Ozun.

Este aceeași pasăre, un mascul, care a vestit noul anotimp pentru covăsneni de cinci ani încoace, după cum ne-a spus reprezentantul Asociației Rara Avis, Kelemen László.

Cam de vreo cinci ani de zile asta e prima barză care vine în județul Covasna. Același cuib, aceeași barză. E un mascul. Mereu vine în primele zile din martie. A mai fost când a venit pe 4, pe 2. Cred că 2019 a venit tot pe 8 martie. Da, vremea nu e prea bună pentru păsări migratoare, dar barza asta e obișnuită cu frigul, cu zăpada. Dar dacă mai ține vremea asta mai mult sau vine zăpadă mai mare, atunci trebuie să o ajutăm”, a declarat acesta pentru Observatorul de Covasna.

Kelemen László ne-a spus și că Rara Avis a câștigat finanțare pentru un proiect, prin asociația Bethlen Gábor, care își propune exact acest lucru, să ajute păsările, fie cu mâncare sau chiar cu îngrijiri medicale – accidentări, boli sau alte probleme, acolo unde este cazul. Medicul care colaborează cu această asociație este Kondor Attila.

Suntem pregătiți. Dacă vine vreme mai urâtă avem și oameni, avem și cu ce și putem să ajutăm în zilele grele”, a spus reprezentantul Rara Avis.

Asociația are susținători în tot județul, iar ei sunt cei care îi anunță pe membrii Rara Avis când întâlnesc astfel de cazuri, de păsări care au nevoie de ajutor sau chiar și în cazuri ca cel prezentat acum, când sosesc berzele.

Sursa foto: Facebook/ CrisTina Maria. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.