ACTUALITATE 3 martie 2014

Prevenirea tâlhăriilor

de Covasna Media | 86 vizualizări

Începutul lunii martie, care aduce cu sine şi primele semne ale primăverii, are şi o altă conotaţie, reprezentând ocazia cu care, în mod oficial sau neoficial, într-un cadru mai larg sau mai restrâns, ne îndreptăm atenţia către persoanele care ne-au dat viaţă, ne sunt alături în momentele dificile şi ne fac viaţa mai frumoasă cu un simplu zâmbet.

Un aspect important, care ţine de noi toţi, este şi faptul de a ne gândi, printre altele, în primul rând şi la siguranţa lor, în orice situaţie s-ar afla.

Infractorii nu fac deosebiri în alegerea ţintelor. Ei caută şi, din păcate, găsesc ocazii pentru a duce la sfârşit faptele lor pedepsite de lege. Depinde de măsurile de autoprotecţie pe care trebuie să le ia fiecare dintre noi, pentru sine sau pentru persoanele dragi, astfel încât asemenea fapte să nu se producă.

O parte importantă a infracţiunilor de tâlhărie comise la nivel naţional au avut ca victime persoane de sex feminin, victime care au fost deposedate prin mijloace mai mult sau mai puţin violente de bunuri de valoare (telefoane mobile, bijuterii, poşete, genţi etc.).

Pentru prevenirea acestor situaţii neplăcute, dorim să vă facem următoarele recomandări:

– Evitaţi deplasările pe trasee mai puţin circulate şi după lăsarea întunericului.

– Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile).

– Nu vorbiţi cu persoane necunoscute sau amici ocazionali despre valorile pe care le aveţi la dumneavoastră. Puteţi rămâne fără ele.

– Evitaţi deplasarea pe bordura trotuarului având geanta spre carosabil. Din viteza bicicletei, motocicletei şi chiar a maşinii, geanta poate fi smulsă.

– La intrarea în imobil fiţi foarte atente la persoanele suspecte. Nu permiteţi intrarea acestora în imobil.

– Folosiţi orice motivaţie pentru a evita să urcaţi în lift cu persoane necunoscute.

– Odată cu lăsarea întunericului, luminile de la intrarea în bloc şi din faţa liftului (la parter) trebuie să rămână aprinse în permanenţă.

În cazul în care sunteţi victima sau observaţi o astfel de faptă, sunaţi la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

(Biroul de presă IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.