ACTUALITATE 12 august 2009

Preşedintele CJ, Tamas Sandor, consideră concediu fără plată pentru funcţionari, ineficient

de Covasna Media | 402 vizualizări

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna (CJ), Tamas Sandor, nu consideră că o reducere a orelor de muncă sau trimiterea în concediu fără plată pentru 10 zile a angajaţilor ar duce la mari economii, ci sunt mai potrivite măsurile cuantificabile, mai concrete. Tamas Sandor a enumerat mai multe măsuri concrete care au fost luate de la începutul anului încoace de Guvern şi de CJ pentru a face economii şi care sunt cuantificabile, în schimb reducerea orelor de muncă şi concediul nu ar avea mari efecte.

„La începutul anului la cheltuieli de bunuri şi servicii am redus cu 15% şi se poate cuantifica, e ceva concret, CJ Covasna a economisit 750.000 de lei în acest fel, o altă măsură concretă a Guvernului a fost blocarea posturilor vacante la începutul anului, cu asta am economisit încă 750.000 de lei şi o altă măsură decisă de data aceasta de CJ a fost că nu am dat tichete de vacanţă, de unde o economisire de 150.000 de lei şi nici premii pentru angajaţi, prin care am economisit peste 100.000 de lei”, a spus Tamas Sandor.

Preşedintele CJ a concluzionat că reducerea orelor de muncă de la 8 la 6 ore sau concediile fără plată de 10 zile nu vor însemna mare lucru.

De la începutul anului şi până în prezent în instituţiile din judeţ au fost luate mai multe măsuri menite să ducă la economii. Astfel, la Prefectură prefectul Codrin Munteanu a dispus renunţarea la abonamentele de presă centrală sau anunţarea convocatoarelor prin SMS, prin care se fac economii de mii de lei lunar, internetul este asigurat prin Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi este gratuit, iar contravaloarea găzduirii domeniului site-ului Prefecturii va fi efectuat tot gratuit de STS.

De asemenea, la Primărie angajaţii primesc sporuri cu reducere şi s-a renunţat la unii angajaţi, printre care şi femei de serviciu.

Ana Sidon

Teme articol: CJ Tamas Sandor criza concediu
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ion Ciobanu, 13 august 2009
De acord cu afirmaţia domnului Tamaş din titlu. Mai departe însă se cam aberează. Să dai exemplu concedierea femeilor de serviciu şi celelalte măsuri e cam mult. Apropo, se pare că factura citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.