ACTUALITATE 23 septembrie 2008

Preşedintele CJ Covasna a ajuns la serviciu cu trenul şi bicicleta

de Covasna Media | 481 vizualizări
Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna (CJ), Tamás Sándor, s-a deplasat ieri cu trenul şi cu bicicleta pentru a ajunge la muncă, cu ocazia „Zilei fără maşină“, organizată în cadrul „Săptămânii Mobilităţii“. Tamás Sándor s-a deplasat cu trenul pe pentru a ajunge din municipiul Târgu-Secuiesc, unde locuieşte, în municipiul reşedinţă de judeţ, unde lucrează. Odată ajuns în Gară, acesta a urcat pe bicicletă pentru a ajunge la

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna (CJ), Tamás Sándor, s-a deplasat ieri cu trenul şi cu bicicleta pentru a ajunge la muncă, cu ocazia „Zilei fără maşină“, organizată în cadrul „Săptămânii Mobilităţii“. Tamás Sándor s-a deplasat cu trenul pe pentru a ajunge din municipiul Târgu-Secuiesc, unde locuieşte, în municipiul reşedinţă de judeţ, unde lucrează. Odată ajuns în Gară, acesta a urcat pe bicicletă pentru a ajunge la sediul CJ. De altfel, pe toată durata Săptămânii Mobilităţii, preşedintele CJ Covasna a renunţat la maşina de serviciu şi a apelat la o bicicletă pentru a ajunge în diverse locaţii unde era solicitat. Întreaga acţiune face parte din Săptămâna Mobilităţii, care are drept scop să atragă atenţia asupra necesităţii păstrării unui aer nepoluat, iar intenţia autorităţilor judeţene era de a demonstra că este în puterea fiecăruia să renunţe la autoturism, deplasându-se în schimb pe jos, cu bicicleta sau cu mijloacele de transport în comun.

Discuţii cu navetiştii

Cu ocazia călătoriei cu trenul, şeful CJ a avut ocazia şi de a discuta cu călătorii, mulţi dintre ei navetişti care folosesc des acest mijloc de transport. Alături de Tamás Sándor, în tren s-a aflat şi directorul adjunct al societăţii care operează transportul de persoane pe acest tronson de cale ferată, Valentin Ciapraz. Potrivit acestuia, există intenţia ca până în luna noiembrie anul viitor şinele de cale ferată să fie reparate pentru ca distanţa dintre Târgu-Secuiesc şi Sfântu-Gheorghe să poată fi parcursă în 45 de minute, faţă de 60 în prezent. În fiecare lună, pe această rută circulă între 14.000 şi 20.000 de persoane, iar conform intenţiilor, începând cu luna decembrie transportul feroviar de pe această rută va fi suplimentat cu o nouă garnitură de tren care va asigura transportul locuitorilor din judeţ. Săptămâna Mobilităţii Europene a fost lansată în 2002 şi este sprijinită de Comisia Europeană prin Direcţia Generală de Mediu şi încurajează cetăţenii săşi schimbe modalitatea de deplasare prin folosirea unor mijloace de mişcare nepoluante. Tema principală din acest an a fost „Aer curat pentru toţi”. Potrivit lui Tamás Sándor, anual în Europa mor 60.000 de oameni din cauza poluării, iar în judeţul Covasna există 60.000 de automobile la aproape 230.000 de locuitori. În Sfântu-Gheorghe, municipiu cu peste 60.000 de locuitori, există în jur de 20.000 de autoturisme. Preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, şi primarul din Sfântu-Gheorghe, Antal Árpád, alături de alţi primari de oraşe din judeţ, au făcut apel la populaţie ca ieri, în Ziua fără maşină, să renunţe la deplasarea cu maşina şi să recurgă la bicicletă sau la mersul pe jos.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.