ACTUALITATE 28 mai 2017

Premieră istorică! Sepsi OSK promovează în Liga 1 de fotbal

de Iulia Drăghici - Taraș | 5633 vizualizări

E pentru prima oară în istorie când o echipă din județul Covasna va evolua în primul eșalon al fotbalului românesc

Echipa de fotbal din Sfântu Gheorghe, Sepsi OSK, va juca sezonul viitor în prima ligă a fotbalului românesc. Covăsnenii și-au asigurat calificarea de pe locul 2, poziție direct promovabilă, după câștigarea partidei de duminică, cu scorul de 1 – 0, împotriva echipei Metalul Reșița, din etapa a 37-a.

Golul care a determinat victoria de duminică și implicit asigurarea promovării a fost marcat de Issa Thiaw în minutul 88, din penalty.

Astfel, Sepsi OSK face istorie pentru că reușește să promoveze într-o ligă superioară în doi ani consecutiv, după ce la începutul sezonului abia își făcea debutul în Liga a 2-a.

„Încă nu suntem siguri că nu este un vis. Le-am spus băieților să mă ciupească, să știu că e adevărat tot ce s-a întâmplat. Este un vis la care nu s-a gândit nimeni, în afară de un singur suporter, care a zis în octombrie că o sa intrăm în Prima Ligă și cu toții am râs de el. Vă spun secretul pentru care am intrat în Liga 1: înaintea oricărui meci de fotbal, toți jucătorii au stat în cerc, timp de două minute. Știți ce făceau? Jucătorii români spuneau „Tatăl nostru” în românește, cei maghiari, în ungurește și toți ziceau rugăciunea de la un capăt la altul. Asta înseamnă că suntem împreună toți și că este o dăruire totală. Îi felicit pe toți – jucători, antrenori, delegați și suporteri. Am arătat că se întâmplă și minuni. Eu cred în basme, unde, întotdeauna, nu răul, ci binele triumfă”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna” finanțatorul Sepsi OSK, Diószegi László.

Primarul Antal Árpád, în tribune la meciul de duminică

Primarul Antal Árpád, care a trăit pe viu meciul de duminică, a declarat pentru ziarul nostru că este extraordinar cum un oraș mic, cum este Sfântu Gheorghe, reușește să facă performanță atât la fotbal, cât și la baschet.

„Este un lucru extraordinar! Cred că în acest moment cu toții trebuie să ne îndreptăm mulțumirile către cel care a inițiat acest proces, respectiv către domnul Diószegi László pentru că a fost un vis de-al dumnealui în care a crezut și în care a investit foarte multă energie, mulți bani, mult timp liber. Încetul cu încetul visul lui a devenit visul întregului oraș, dar și al întregii regiuni, dacă putem să spunem așa. Acesta este un exemplu că merită să visăm și că merită să mergem înainte chiar dacă este greu. Vreau să mulțumesc suporterilor, tuturor celor care au contribuit la acest succes, în mod deosebit jucătorilor și jucătorilor de naționalitate română care jucând sub culorile lui Sepsi au fost de foarte multe ori înjurați, dar ei totuși au luptat pentru acest club, pentru această echipă și pentru acest oraș. Este un moment istoric și cred că este un lucru extraordinar pentru un oraș așa de mic cum este Sfântu Gheorghe să fie campioană la baschet și să aibă echipă în Liga 1 de fotbal”, ne-a spus edilul din Sfântu Gheorghe.

Sepsi OSK ar putea juca meciurile din Liga 1 la Brașov

Într-un interviu acordat cotidianului nostru la începutul lunii mai, patronul Sepsi OSK spunea că din cauza lipsei infrastructurii necesare pentru meciurile din Liga 1, echipa din Sfântu Gheorghe va juca partidele de acasă la Brașov.

Întrebat despre această situație, primarul Antal Árpád ne-a spus că Primăria a înaintat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care solicită să se aprobe trecerea stadionului din Sfântu Gheorghe în proprietatea orașului pentru a se putea realiza astfel investițiile pentru un stadion corespunzător Ligii 1.

„De ani buni ne străduim să preluăm stadionul de la Ministerul Tineretului și Sportului pentru a putea investi. În acest moment, stadionul este al Ministerului și noi nu putem să investim în ceva ce nu este al orașului. Am promovat un proiect de Hotărâre de Guvern, care nu a fost semnat și de domnul prefect. Cu toate acestea, am observat că am găsit mai multă înțelegere la București decât la noi în județ. Sper că săptămâna viitoare se va aproba acest proiect de Hotărâre de Guvern și stadionul va fi predat municipalității, pentru ca noi să putem investi ca să jucăm meciurile de acasă chiar acasă. În mod normal, meciurile de acasă trebuie jucate acasă, nu în altă localitate. Nu depinde absolut deloc de noi acest lucru, ba noi chiar suntem pregătiți să investim”, a spus primarul din Sfântu Gheorghe.

Sărbătorirea calificării va fi săptămâna viitoare, după ultima etapă

După 37 de etape scurse din Liga 2, Sepsi a acumulat în 33 de meciuri 70 de puncte, cu 11 mai puțin față de liderul Juventus București, dar cu 5 mai mult decât UTA „Bătrâna Doamnă” Arad.

Până acum, echipa covăsnenilor a avut 21 de victorii, 7 egaluri, 5 înfrângeri și golaverajul 61-28.

În ceea ce privește cea mai recentă reușită, cea cu Metalul Reșița, antrenorul Sepsi OSK, Valentin Suciu, ne-a spus: „E o victorie foarte importantă, pot să spun că cea mai importantă, cu acest rezultat am promovat. A fost un joc încâlcit, greu, cu presiune, pe un teren foarte prost, chiar execrabil, dar una peste alta suntem mulțumiți că am reușit să câștigăm cele trei puncte puse în joc și automat am reușit și promovarea. De mâine-poimâine ne pregătim pentru jocul următor. După aceea, trebuie să lucrăm foarte mult pentru campionatul următor. Din fericire pentru noi, trebuie să muncim pentru Liga 1”, a adăugat Suciu.

Finanțatorul echipei din Sfântu Gheorghe, Diószegi László, spune că sărbătorirea promovării în Liga 1 va avea loc sâmbăta viitoare, după ultimul meci din acest campionat pentru Sepsi OSK.

În ultima etapă, care va avea loc sâmbătă, pe 3 iunie, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe o va întâlni pe teren propriu pe CS Mioveni, atunci urmând să fie premiată de Federația Română de Fotbal pentru performanța realizată.

Foto: Digisport.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
devine stadionul "arena fotbal"., 3 iunie 2017
...baietii si-au facut datoria, acuma Arpi este la rand. Devine stadionul modernizat pt. liga 1? Felicitari echipei, felicitari antrenorului, intregii conduceri!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.