ACTUALITATE 10 februarie 2022

Prejudicii de peste 9 milioane de lei, recuperate de polițiștii covăsneni din depistarea de infracțiuni economico-financiare și de spălare a banilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1611 vizualizări

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna au recuperat, prin activitățile de anul trecut în cauze privind infracțiuni economico- financiare și de spălare a banilor prejudicii în cuantum de peste 9 milioane de lei, arată un bilanț pe 2021.

Raportul IPJ mai arată și că o parte dintre infracțiuni au fost depistate în flagrant. 

În ceea ce privește criminalitatea economico-financiară, în perioada de referință, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat 70 de acțiuni cu 579 de controale directe, în cursul acestor acțiuni fiind depistate 18 infracțiuni, dintre care 8 în flagrant delict.

Au fost aplicate 86 de contravenții,  în valoare de 139.500 de  lei, fiind confiscată suma de 48.000 lei, rezultată din săvârșirea de activități ilicite, bunuri și mărfuri în valoare de 84.000 de lei, precum și cantitatea de  852 de litri băuturi alcoolice, 36 de m.c. de material lemnos și au fost indisponibilizate 2 autovehicule.

În ceea ce priveşte activităţile desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu tutun şi ţigări, în perioada analizată au fost instrumentate 26 de dosare penale, toate fiind sesizări din oficiu. Au fost ridicate, în vederea confiscării, 201.060 de țigarete de contrabandă”, mai arată bilanțul IPJ, prezentat luni și într-o conferință de presă. 

Aceeași sursă arată că la nivelul județului Covasna, au fost sesizate 178  de infracţiuni de natură economico-financiară. 

Totodată, se precizează în raport și că în ceea ce privește mediul de producere, se observă că 68,5 % dintre infracțiuni au fost comise în mediul urban, 32,5% sunt comise în mediul rural.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.