ACTUALITATE 2 mai 2022

Pregătire profesională a polițiștilor covăsneni pe linia conducerii autospecialelor cu regim de circulație prioritară

de Covasna Media | 930 vizualizări

Conducerea defensivă reprezintă o prioritate pentru polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna. În acest sens, poliţiştii Biroului Pregătire Profesională au implementat un program care să răspundă nevoilor de pregătire ale poliţiştilor.

Programul de instruire este menit să asigure dobândirea competențelor practice necesare pentru conducerea și manevrarea  autovehicului în condiții de siguranță pe drumurile publice, atât în regim de circulație normal, cât și în regim de circulație prioritar impus de situații deosebite.

În acest sens, polițiștii participă la cursuri de conducere cu scopul de a-și dezvolta abilitățile pentru a putea interveni rapid și sigur la solicitările semnalate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112.

Sunt pregătiți cu prioritate polițiștii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiștii rutieri și cei de ordine publică, ulterior urmând să fie pregătiți și polițiștii din cadrul celorlalte structuri operative precum și cei din structurile neoperative.

Cursul are o durată de 8 ore, iar parcurgerea acestui program de pregătire și adoptarea unui stil de conducere defensiv scade riscul de producere a unor evenimente rutiere.

În anul 2022, cursul a fost parcurs de 88 de polițiști din cadrul structurilor operative ale I.P.J. Covasna

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.