ACTUALITATE 24 august 2021

Prefectura: 10 cazuri de COVID-19 active în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 955 vizualizări

Bilanțul Prefecturii Covasna, de luni, 23 august, privind cazurile de COVID-19 arată că sunt 10 îmbolnăviri înregistrate în prezent în județ, cele mai multe dintre ele, adică patru, la Sfântu Gheorghe. 

Pe de altă parte, cea mai mare incidență este înregistrată la Micfalău. 

De la debutul pandemiei, la nivel județean s-au raportat 8.574 de cazuri, iar incidența la nivel de județ este 0,04 – conform raportărilor transmise de către Institutul Național de Sănătate Publică.

La această oră, la nivelul județului, se înregistrează 10 cazuri active: 2 la Micfalău (incidența în localitate pe 1000 de locuitori fiind de 1,12), 3 la Covasna (incidența 0,27), 1 la Turia (incidența 0,26), și 4 la Sfântu Gheorghe (0,06)”, arată raportarea Prefecturii Covasna, publicată luni pe site-ul instituției. 

Aceeași sursă arată și că, în ceea ce privește vaccinarea, „numărul de doze administrate în centrele disponibile pe raza județului de la începutul campaniei este 75.523, din care 33.034 de inoculări sunt de rapel. De asemenea cele 4.774 vaccinări efectuate de medicii de familie sunt vaccinuri complete, nu necesită rapel. Din data de 15 iunie medicii de familie pot vaccina și cu serul dezvoltat de Pfizer-BioNTech”. 

La nivel național luni au fost înregistrate 415 cazuri noi la nivel național, dar niciunul în județul Covasna. Cele mai multe au fost raportate pentru municipiul București (56) și județul Cluj (50). 

Autoritățile covăsnene mențin mesajul ca cetățenii să manifeste comportament responsabil. Printre recomandările autorităților se numără: portul corespunzător al măștii de protecție,  evitarea zonelor aglomerate, respectarea distanțării și apelarea la medicii specialiști în cazul unor probleme medicale. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.