ACTUALITATE 25 aprilie 2017

Preasfințitul Andrei al Covasnei și Harghitei, la simpozionul dedicat Mitropolitului Nicolae Colan

de Sever Ioan Miu | 1370 vizualizări

Preasfinția Sa (PS) Andrei, episcopul Covasnei și Harghitei, s-a aflat marți, la Sfântu Gheorghe, la simpozionul dedicat împlinirii a 50 de ani de la trecerea în neființă a lui Nicolae Colan (1893-1967), Episcop al Vadului, Feleacului și Clujului și, ulterior, Mitropolit al Ardealului.

Evenimentul, desfășurat la Centrul Ecleziastic de Documentare din Sfântu Gheorghe ce poartă numele mitropolitului, a început cu o slujbă de pomenire a lui Nicolae Colan, oficiată de PS Andrei și de un sobor de preoți. În cuvântul de binecuvântare, PS Andrei a punctat că „știm să-i prețuim pe cei dragi când nu îi mai avem”.

Totodată Preasfinția Sa a vorbit despre activitatea acestuia ca Episcop al Vadului, Feleacului și Clujului, precum și rolul crucial al arhiereului în perioada când Ardealul de Nord (1940-1944) a trecut sub administrație maghiară, Nicolae Colan fiind singurul episcop ortodox rămas în teritoriile ocupate.

După cuvântul de binecuvântare, părintele profesor Vasile Oltean, fondatorul Muzeului Prima Școala Românească din Scheii Brașovului, a primit de la PS Andrei distincția „Crucea Munților” pentru clerici. Simpozionul dedicat înaltului ierarh originar din satul Araci a cuprins cuvântări despre viața și activitatea pastorală și culturală a acestuia.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.