ACTUALITATE 31 mai 2019

Prădat de hoți într-un centru comercial din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 909 vizualizări

Autorii au fost identificați de oamenii legii într-o amplă acțiune de control

Un bărbat în vârstă de 54 de ani a căzut victima unor hoți, care i-au furat din buzunarul pantalonului suma de 500 de lei, în timp ce se afla într-un centru comercial din Sfântu Gheorghe. Întâmplarea s-a petrecut în 27 mai. Câteva zile mai târziu, pe 30 mai, oamenii legii i-au identificat pe făptuitori și au descoperit că aceștia au mai fost cercetați și condamnați pentru fapte de furt și tâlhărie comise pe raza județului.

Au fost identificate trei persoane bănuite de comiterea unui furt, respectiv, doi bărbați și o femeie cu vârste cuprinse între 37 și 50 de ani. Cei trei sunt bănuiți că în data de 27 mai a.c., au sustras suma de 500 lei de la un bărbat de 54 de ani.

Din cercetările efectuate până la acest moment a reieșit că făptuitorii, profitând de neatenția victimei, au sustras banii aflați în buzunarul pantalonilor, în timp ce aceasta se afla în incinta unui complex comercial din Sfântu Gheorghe.

Cei trei au fost conduși la audieri, iar polițiștii au dispus reținerea acestora pentru 24 de ore, ei nefiind la prima abatere penală pe care o comit – au mai fost cercetați și condamnați pentru fapte de furt și tâlhărie comise pe raza județului. Ei urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe cu propuneri de luare a unor măsuri preventive, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii de furt”, informează IPJ Covasna, printr-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiași surse, cei trei ar fi fost identificați în urma unei acțiuni în sistem integrat, desfășurată joi dimineața de polițiștii din Sfântu Gheorghe, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna și lucrători din cadrul Poliției Locale Sfântu Gheorghe.

„În cadrul acțiunii au fost executate atât controale în trafic, cât și pentru depistarea persoanelor bănuite de săvârșirea unor fapte ilicite”, transmite IPJ Covasna.

Pe lângă cei trei cercetați acum pentru furt, alte trei persoane au fost conduse la sediu pentru cercetări suplimentare.

Totodată, au fost verificate aproape 50 de autovehicule și au fost aplicate 16 sancțiuni în valoare de 3.325 de lei, 13 dintre acestea pentru abateri la regimul circulației rutiere. De asemenea, oamenii legii au și confiscat 1,2 mc de lemn despre care există suspiciuni că ar proveni ori ar avea legătură cu săvârșirea unor fapte contrare legii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.