ACTUALITATE 11 decembrie 2019

Povestea aproape fără sfârșit a asfaltărilor din Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2206 vizualizări

Dacă a doua fază nu este gata până în iunie 2020 se vor impune penalități, spun autoritățile 

Întorsura Buzăului nu are noroc la asfaltări, și pace! Deși lucrările continuă chiar și în plină lună decembrie, se pare că acestea nu se derulează așa cum au preconizat autoritățile. Primul proiect de modernizare a infrastructurii rutiere, început în 2015, este programat să se încheie în acest an, iar al doilea, în iunie 2020. 

Prima fază, care înseamnă 12 străzi, e aproape gata. Până la sfârșitul anului facem recepția. Sunt 12 străzi, aproximativ 15 kilometri, cu trotuare, acolo unde am avut și înainte. (...) Faza a doua, cu 15 străzi, a început, dar au mers foarte rău, în sensul că până la sfârșitul acestui an aveau obligația să ne predea 7 străzi. Nu îmi pot preda la nivel final niciuna. Au mers foarte, foarte rău. De ce? Pentru că nu au avut capacitate tehnică, adică mașini. Avem pregătit să dăm primul strat pe Pârâului, Cosminului, Plugarilor, Primăverii, după aceea Observatorului și Brazilor. Acestea trebuiau să fie gata predate, asfaltate”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă. 

La data de 1 iunie 2020, toate cele 15 străzi din faza a doua trebuie să fie finalizate, în caz contrar, de această dată, constructorul va fi tras la răspundere, în sensul că se vor plăti penalități, ne-a mai spus primarul. 

Până acum, în calea primului proiect, care se întinde de peste 5 ani, au stat cei cu apa. Nu am putut să trecem peste ei”, a punctat edilul, care a ținut să precizeze că și trotuarele din zona centrală lipsesc tot din acest motiv. 

În ceea ce privește investiția, prima etapă a costat aproximativ 5 milioane de euro, în vreme ce a doua ajunge la o sumă similară. 

Vom avea, cu trotuare, infrastructură de 10 milioane de euro”, a ținut să sublinieze Leca Băncilă. 

Străzile incluse în etapa a doua de asfaltare și modernizare, despre care se vorbea că va debuta încă din toamna anului 2017, dar a început abia în 2019, sunt Observatorului, Brazilor, Molidului, Cocori, Plugarilor, Pârâului, Cosminului, Viitorului, Prieteniei și Meșteșugarilor. 

Prima fază a asfaltărilor a debutat în iunie 2015 şi a cuprins mai multe străzi din inelul central al oraşului, respectiv Hanului, Gheorghe Doja, Floroaia Mare, Gheorghe Zaharia, Campingului, Castanilor, 1 Decembrie 1918, Fabricii, Aviatorului, Mihai Viteazul, dar și strada Dumbravei. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.