ACTUALITATE 26 februarie 2021

Porțiune din DJ103B, cedată de CJ Covasna Ministerului Transporturilor pentru ocolitoarea municipiului Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2927 vizualizări

Consiliul Județean Covasna a aprobat, în ședința de joi, 25 februarie, să cedeze o bucată din DJ103B, dintre Sfântu Gheorghe și Ozun, Ministerului Transporturilor, care va construi acolo un giratoriu, pe viitoarea centură ocolitoare a reședinței de județ. 

Consilierii au fost în unanimitate de acord ca CJ să transmită dreptul de administrarea a unei suprafețe de teren de 2.626 mp, aflat în proprietatea publică a Județului Covasna, din administrarea Consiliului Județean Covasna în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. 

Este vorba despre un tronson de drum județean de 482 de metri lungime, în totalitate de 2.626 de metri pătrați. Este vorba despre drumul județean 103B, între Sfântu Gheorghe și Ozun ca să se poată construi varianta de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe, de către Ministerul Transporturilor, din fonduri externe nerambursabile și din fondurile statului. Acolo se va construi un sens giratoriu”, a declarat joi, într-o conferință de presă, președintele CJ Covasna, Tamás Sándor. 

Până în 16 februarie a.c., a fost deschisă licitația publică pentru proiectarea și execuția variantei de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe, demers inițiat de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, în decembrie 2020. 

În vara anului trecut, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru acest tronson, de 11,5 kilometri. Astfel, se știe că viitoarea centură ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe se va desprinde din DN12 înainte de Coșeni, pe partea dreaptă a drumului național, va continua până la intersectarea cu DJ103B prin care se va asigura accesul către Ozun, apoi până la intersectarea cu DN13E prin care se va asigura accesul către Târgu Secuiesc, Covasna și către Parcul Industrial din Câmpul Frumos. Aceasta se va finaliza prin întoarcerea în DN12, la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, după zona Arenei Sepsi. 

Valoarea totală a lucrărilor este de 320,25 milioane de lei. Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare și trebuie să fie finalizat până la sfârșitul anului 2023.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.