ACTUALITATE 20 iulie 2016

Portal online pentru găsirea de locuri de muncă în străinătate

de Iulia Drăghici - Taraș | 908 vizualizări

Locurile de muncă disponibile în spaţiul european pot fi identificate şi accesate prin intermediul portalului EURES, anunţă AJOFM Covasna. Persoanele interesate pot găsi mai simplu informaţii despre locurile de muncă din Spaţiul European la adresele oficiale EURES România (www.eures.anofm.ro), și implicit EURES Europa (www.eures.europa.eu).

„Locurile de muncă vacante, puse la dispoziție pe portalul EURES, sunt ușor accesibile și prin canalele de informare proprii ale persoanelor dornice de a ocupa un loc de muncă în străinătate sau pentru angajatorii care doresc să recruteze forță de muncă din spațiul european”, transmite Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Covasna.

EURES este o reţea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene şi a fost creată pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în cadrul Spaţiului European şi Elveţia. Parteneri ai serviciilor publice de ocupare în cadrul acestei reţele sunt sindicatele, organizaţiile patronale şi alţi actori implicaţi în piaţa muncii. Reţeaua este coordonată de Comisia Europeană, arată site-ul oficial.

În plus, principalele obiective ale portalului sunt: informarea, îndrumarea şi furnizarea de sfaturi potenţialilor lucrători mobili cu privire la oportunităţile de a lucra în UE/SEE ca şi despre condiţiile de muncă şi de viaţă din spaţiul european, sprijinirea angajatorilor dornici să recruteze lucrători din alte ţări ale SEE şi oferirea de sfaturi şi îndrumare lucrătorilor şi angajatorilor din regiunile transfrontaliere.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.