ACTUALITATE 6 ianuarie 2020

Pompierii voluntari din Covasna au primit echipamente noi

de Iulia Drăghici - Taraș | 933 vizualizări

Primăria Orașului Covasna, în administrarea căreia se află Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Covasna, a dotat, în 2019 salvatorii voluntari cu echipamente. Potrivit autorităților, pe lista de achiziții s-au numărat: costume antifoc, cizme și căști de protecție, mănuși rezistente la foc, lanterne pentru cască, frânghie ignifugată și altele. 

Serviciul voluntar de pompieri (SVSU) din cadrul Primăriei Orașului Covasna își exercită 24 de ore din 24 atribuțiile de prevenire, de apărare a vieții și a avutului împotriva incendiilor, precum și de acordare a ajutorului persoanelor aflate în pericol, în caz de accident sau dezastru. De regulă, colegii noștri ajung primii în „locurile fierbinți” din oraș. Resursele materiale necesare funcționării serviciului sunt asigurate din bugetul local (din impozitele și taxele locale plătite de cetățenii urbei). În stațiune nu este înființată o unitate/subunitate profesionistă, militarizată de pompieri în subordinea ISU. În caz de intervenție, voluntarii covăsneni își riscă integritatea corporală, în cazuri extreme chiar viața, expunerea lor fiind cu atât mai mare, eficacitatea acțiunii lor cu atât mai scăzută cu cât echipamentele de protecție individuală din dotare sunt mai precare. Pentru ca ei să ne poată ocroti, la rândul nostru avem și noi obligația de a-i ocroti pe ei, motiv pentru care în anul 2019 am achiziționat echipamente de protecție, unelte și accesorii necesare în intervenții: costume de pompier antifoc, cizme și căști de protecție, mănuși rezistente la foc, lanterne pentru cască, frânghie ignifugată, alte accesorii”, a anunțat, prin intermediul Facebook, primarul orașului Covasna, Gyerő József. 

Printre investițiile din anii trecuți s-au numărat schimbarea mai multor geamuri și a ușii de acces la clădirea în care își are sediul serviciul de pompieri. 

În acest an vom aloca noi sume pentru înzestrarea pompierilor locali cu alte echipamente, aparatură și unelte necesare activității specifice, respectiv vom continua lucrările de reabilitare/reparații la clădirea sediu. În interesul nostru, al tuturor covăsnenilor!”, a mai subliniat edilul covăsnean. 

La mijlocul anului 2019, Consiliul Județean Covasna a anunțat că va începe proiectarea pentru un pichet de pompieri, în subordinea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna și în orașul-stațiune Covasna. Tot atunci s-a punctat că 2020 va fi anul în care se vor aloca bani pentru realizarea construcției. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.