ACTUALITATE 14 septembrie 2018

Pompierii covăsneni, elogiați în Piața Centrală

de Iulia Drăghici - Taraș | 609 vizualizări

Ziua Pompierilor din România a fost marcată și la Sfântu Gheorghe

Salvatorii covăsneni au marcat joi, 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România, în mijlocul comunității, în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe. Defilarea militară a atras privirile tuturor trecătorilor, iar momentul festiv, de avansare în grad și de mulțumiri adresate în public, a „topit” audiența.

„Doresc să aduc mulțumirile mele și ale instituției pe care o reprezint și aprecierea pentru efortul depus de dumneavoastră în sprijinul concetățenilor noștri ajunși la nevoie în acest an. Nu pot decât să îmi amintesc cu mâhnire în suflet pentru ceea ce s-a întâmplat în comunele Chichiș și Dobârlău. Mulțumim dumneavoastră, factorul de execuție, cât și celor care v-au coordonat activitatea în acea perioadă”, a spus, vizibil emoțional, subprefectul Necolae Radocea, în discursul său susținut joi în fața pompierilor la festivitatea de Ziua Pompierilor.

Și vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert le-a mulțumit pompierilor pentru munca derulată în salvarea vieților omenești și a bunurilor din calea apelor.

„Avem din nou prilejul de a vă felicita și a vă asigura de tot respectul, admirația și înalta apreciere față de activitatea ISU Covasna, activitate care s-a desfășurat anul acesta în situații din cele mai diverse, județul nostru fiind afectat la începutul verii de masivele inundații, la care ați intervenit cu promptitudine și eficiență, alături de echipajele altor instituții, salvând bunuri și vieți omenești și nu numai”, a spus acesta.

Inspectorul șef a avut de asemenea un discurs emoționant și le-a transmis colegilor săi un dublu „La mulți ani!”, amintind că la 1 octombrie, pompierii covăsneni au o nouă aniversare importantă.

„Vă mulțumesc pentru toată activitatea pe care o desfășurați, sunt mândru că vă sunt șef și în același timp, știți foarte bine, mândru că vă sunt coleg. Nu pot să vă doresc decât „La mulți ani!” și încă o dată „La mulți ani!” pentru că nu mai târziu de 1 octombrie vom împlini 50 de ani de când grupul de pompieri de la ISU Covasna a fost înființat”, a spus inspectorul șef al ISU Covasna, locotenent colonelul Adrian Simtea, înaintat în acest grad, de la maior, chiar la ceremonia de Ziua Pompierilor.

Alături de acesta, și căpitanul Veronica Gunea a trecut la gradul de maior. De asemenea, și trei subofițeri, care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătire profesională și comportare demnă, au fost înaintați în grad în cadrul aceleiași ceremonii, printre aceștia numărându-se și „Cel mai puternic pompier din România”, Gheorghe Bularca, de la Pichetul din Întorsura Buzăului.  

Tot joi, de Ziua Pompierilor, 20 de subofițeri covăsneni, conduși de slt. Mihai Cioacă, au defilat cu drapelul de tradiție al unității la parada militară de Ziua Pompierilor, desfășurată la București, în Piața Constituției.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.