ACTUALITATE 17 iulie 2018

Pompieri covăsneni, felicitați de Ziua MAI pentru intervențiile la inundații

de Iulia Drăghici - Taraș | 1193 vizualizări

Patru salvatori de la ISU Covasna se numără printre pompierii care au primit Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne

Curajul şi spiritul civic pe timpul misiunilor de limitare a efectelor produse de inundații în ultima perioadă ale pompierilor de la ISU Covasna au fost recunoscute oficial de Ministerul Afacerilor Interne, luni, 16 iulie, când s-a marcat prima dată Ziua MAI. În acest context, 4 din cei 10 pompieri felicitați luni în cadrul festivităților sunt de la ISU Covasna. 

Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne a ajuns astfel la următorii pompierii de la ISU Covasna: Plt. adj. Focze Robert, Plt. maj. Panţiru Ioja, Plt. maj. Nagy Istvan şi Slt. Tolvaj Marius.

„Cu această ocazie, doamna Carmen Daniela Dan, Ministrul Afacerilor Interne a acordat Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne celor care s-au evidențiat prin curaj şi spirit civic pe timpul misiunilor de limitare a efectelor produse de inundații în ultima perioadă. (...) Îi felicităm pe cei care contribuie, în fiecare zi, la creșterea prestigiului instituției noastre”, arată o informare a ISU Covasna.

„În urmă cu o săptămână, zone din întreaga țară au fost cuprinse de apă, sute de oameni au fost evacuați și alte sute de gospodării au fost afectate de viituri. Multe zile s-au luptat cu neprevăzutul, totul în contracronometru! A fost un efort deosebit al pompierilor pentru salvarea oamenilor din calea apelor și reducerea pagubelor.

Zece pompieri care s-au evidențiat pe timpul acestor misiuni au fost felicitați de ministrul afacerilor interne, astăzi, în cadrul unei ceremonii organizate cu ocazia Zilei Ministerului Afacerilor Interne. 

Evenimentul a fost marcat printr-un ceremonial militar-religios, la care au participat oficiali ai ministerului, precum si conducerea IGSU”, a transmis luni, prin intermediul Facebook și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). 

La inundațiile din 30 iunie a.c. au fost afectate 19 localități covăsnene, iar sute de persoane au fost evacuate din calea apelor. Pagubele estimate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Covasna s-au ridicat la 14 milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.