ACTUALITATE 3 mai 2019

Poliţiştii, la datorie pentru siguranța cetățenilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 588 vizualizări

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au fost prezenți în teren, în perioada zilelor libere, pentru menținerea climatului de siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite.

În intervalul 26 aprilie – 1 mai, oamenii legii au intervenit la 152 de evenimente, 80 dintre acestea fiind sesizări prin numărul unic de urgență 112, și au prins 16 persoane în flagrant în timpul comiterii unor infracțiuni.

În urma acțiunilor desfășurate în această perioadă au fost constatate 300 de fapte de natură contravențională, pentru care s-au aplicat sancțiuni în valoare totală de peste 158.000 de lei. Dintre acestea, 63 au fost pentru fapte de încălcare a regimului ordinii publice și conviețuirii sociale, reglementat de Legea 61/1991.

Pentru abateri în trafic au fost aplicate 216 sancțiuni contravenționale, au fost reținute 22 de permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare.

* * *

Menținerea siguranței traficului a fost și ea printre obiectivele urmărite de polițiștii care au acționat în această perioadă, astfel că pe raza județului nu au fost înregistrate accidente cu urmări grave.

Au avut loc doar două evenimente soldate cu răniți ușor. Unul s-a petrecut luni seară, în municipiul Sfântu Gheorghe, la intersecția străzii Vânătorilor cu Ghioceilor, pe fondul neacordării priorității de trecere. Acesta s-a soldat cu rănirea ușoară a patru persoane, printre care și un copil de 6 ani.

Celălalt eveniment rutier a avut loc marți, în jurul prânzului, pe DN 12, între localitățile Chilieni și Coșeni, tot pe fondul neacordării priorități de trecere. O femeie și un copil de 4 ani au fost răniți ușor în urma impactului.

* * *

Polițiștii covăsneni au constatat, în perioada zilelor libere, și infracțiuni la regimul rutier. Patru bărbați au fost depistați de polițiști, la Covasna și Zăbala, conducând deși consumaseră alcool înainte de a se urca la volan.

Cea mai mare alcoolemie a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 48 de ani – 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul nu este la prima abatere de acest gen. El a mai fost depistat, tot la Zăbala, conducând sub influența băuturilor alcoolice. De această dată, în urma întâlnirii cu polițiștii, pe numele bărbatului a fost emisă și o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar cel în cauză este cercetat într-un nou dosar penal, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis.

La Zagon, polițiștii au reținut pentru 24 de ore un alt bărbat de 27 de ani, după ce acesta a fost depistat la volanul unui autoturism, fără a avea permis de conducere. Mai mult decât atât, acesta emana și halenă alcoolică, însă a refuzat să se supună testării cu etilotestul și inclusiv procedurii de recoltare de probe biologice de sânge. În consecință, pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere fără permis și refuzul prelevării de mostre biologice. 

De asemenea, conducând fără permis au fost depistați de polițiști un tânăr de 19 ani, la Boroșenu Mare, dar și o tânără de 18 ani, în stațiunea Covasna. Și ei sunt cercetați penal acum, pentru infracțiuni la regimul circulației.

(Compartimentul Relații Publice, Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta)

Foto arhivă

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.