ACTUALITATE 18 iunie 2022

Polițiștii covăsneni sunt la datorie și în weekend

de Iulia Drăghici - Taraș | 1326 vizualizări

În perioada 17 – 19 iunie a.c., polițiștii vor acționa zilnic în județul Covasna pentru prevenirea oricăror evenimente negative.

Astfel, polițiștii vor asigura măsuri pentru menținerea ordinii publice în locurile aglomerate și în zonele de agrement și vor desfășura și acțiuni punctuale în zona barurilor, teraselor și cluburilor, în vederea prevenirii faptelor antisociale.

De asemenea, efectivele de poliție vor fi prezente în teren cu ocazia desfășurării activităţilor sportive şi cultural – artistice, prilejuite de manifestarea „Galopiada Secuiască”.

Astfel, pentru siguranța traficului rutier, la evenimentul menționat vor fi prezenți polițiști rutieri pentru dirijarea și fluidizarea traficului rutier precum și pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă legislația în vigoare privind circulația pe drumurile publice.

Totodată, pentru prevenirea oricăror evenimente negative vor acționa polițiști de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Târgu Secuiesc și Secţia de Poliţie Rurală Târgu Secuiesc, precum și polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciul de Ordine Publică și Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Totodată, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice vor acționa în zona de desfăşurare a manifestărilor pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură economică.

Întrucât urmează un sfârșit de săptămână încărcat de evenimente, polițiștii vă recomandă să manifestați prudență în spațiile aglomerate, să nu vă lăsați poșeta sau bagajele nesupravegheate și evitați să vă afișați cu bijuterii ori sume mari de bani. Dacă vă deplasați după lăsarea întunericului, evitați zonele izolate sau neiluminate.

În cazul în care părăsiți domiciliul, asigurați-vă că ați închis ușile și ferestrele casei, inclusiv cele ale anexelor locuinței și nu postați fotografii și informații pe rețelele de socializare despre locația în care vă aflați.

Polițiștii vor verifica respectarea normelor legale privind regimul legal de viteză și vor acționa pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool sau a altor substanțe la volan.

Așa că, și în ceea ce privește siguranța în trafic, oamenii legii vin cu o serie de recomandări: 

  • Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.
  • Odihniți-vă bine înainte de a porni la drum, iar dacă nu vă simțiți bine, sau suficient de odihniți, nu conduceți. Este recomandat să vă planificați călătoria, prevăzând pauze pentru a mânca și a vă odihni.
  • Luați în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale.
  • Respectați cu strictețe regimul legal de viteză și să o adaptați viteza în funcție de condițiile meteo și de drum, astfel încât să puteți efectua orice manevră în condiții de siguranță.
  • Vă reamintim că atunci când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității.
  • De asemenea în condițiile manifestării vântului puternic, recomandăm conducătorilor auto să acorde o atenție sporită și să evite zonele în care există riscul prăbușirii copacilor sau a altor elemente de construcție.
  • Țineți cont de faptul că rafalele puternice de vânt pot disloca anumite obiecte ce pot ajunge pe partea carosabilă. În acest sens, o conduită preventivă reduce riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier.
  • În condițiile unui trafic aglomerat, precipitațiile, pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile. De asemenea, nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule. 
  • Pietonilor le recomandăm să traverseze numai prin locurile special amenajate în acest scop, iar după lăsarea întunericului, sau în condiții de vizibilitate redusă, să evite să folosească partea carosabilă și să poarte articole vestimentare ce au aplicate elemente fluorescent-reflectorizante pentru a fi observați din timp de către conducătorii auto.
  • Totodată consumul de droguri sau alcool are efecte dăunătoare asupra sănătăţii și calității vieții umane iar conducerea vehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive pune în pericol grav viața și sănătatea tuturor generând un pericol extrem pentru siguranța traficului rutier întrucât concentrarea și capacitatea de reacție sunt reduse iar riscul de a fi implicați în accidente rutiere crește.        

 Sursa: COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE AL IPJ COVASNA 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.